Zanka

Flaş…

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangın yönetim merkezinde gazetecilere, yangınlarla ilgili açıklama yaptı.

57 yangının kontrol altına alındığını duyuran Bakan Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı:

* İyiye gidiş var, 57 yangın kontrol altında.

* Tüm yangınlara 3 uçak, 9 tane insansız hava aracı, bir insansız helikopter, yangın söndürme tankı, 38 helikopter, 680 arazöz, 55 iş makinesi, tüm kamu kurumlarından 4 binin üzerindeki, personelle mücadelemizi devam ettiriyoruz.

* 3 Antalya'da bir de Muğla'da kaybımız var.

* Hava şartlarından bahsetmeye gerek yok. Salı gününe kadar devamı bekleniyor. Ormanlık alanların yanından geçerken dikkatli olalım.

* Dünyanın en başarılı bir kaç teşkilatından biriyiz. İmara açılma söylemleri her zaman konuşuluyor. Anayasanın 164. maddesi orman alanları daraltılamaz der. İstisnalar vardır. Turizmle ilgili tesis yapılacaksa 40 yıldır bunun şekilleri bellidir. Ormanların yakılmasına ihtiyaç yoktur. Bu konuyu da istismar etmeyelim.

TELEF OLAN HAYVANLAR VE ZARAR GÖREN ALANLAR

* Telef olan hayvanlarımız var. Bunların imhasının yapılması gerekiyor.

* Zarar görenlere hem erteleme hem de kredi borçlarına ertelemeyi sağlıyor olacağız.

* Yaban hayatında da kayıplarımız var. 22 sera, 650 dekar. Muz serası bunlar. 3 bin küçükbaş, 15 bin dekar zeytini, defne, ağaçlık alan kaybı var.

* Kayıplarla ilgili bakanlığımız önemli destek sağlayacağız. 15 TIR kadar yardım dağıtacağız bugün ve yarın dağıtıyor olacağız. 50 kadar teknik personelle hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Teşkilatımızın moralini yükseltme günüdür bugün. İstismar edilmesi teşkilatımızın moralini bozabilir. Bugünler milli birlik günleridir.

“COĞRAFYAYA GÖRE UÇAK DEĞİL HELİKOPTERLERİN DAHA FAYDALI OLACAĞI DÜŞÜNÜLMÜŞ”

Öte yandan “Orman yangınlarında THK uçakları kullanılmadı” iddiasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pakdemirli, “Eksik müdahale yok. Coğrafyaya göre uçak değil helikopterlerin daha faydalı olacağı düşünülmüş, zamanla uçaklar filoya katılmış. THK ile sorunumuz yok, olmaz da. Bu uçak uçabilecek kapasitede değil, uçsa dahi performans verebilecek kapasitede yok” dedi.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1