Zanka

Son dakika…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

YANGINLARLA İLGİLİ SORUŞTURMALAR

* Yangınlarla ilgili soruşturma yoğun şekilde devam ediyor. Herhangi bir suikast bu tür şeyler var mı yok mu bunların üzerine gidiliyor. İçişleri Bakanlığımızın yoğun çalışmaları var.

* İstihbarat örgütlerimizin yoğun çalışmaları var. Bütün bu çalışmalardan sonra net, ne olabilir bunu o zaman açıklamak durumunda olacağız. Fakat bu tabi şöyle, boş verilip de geçilecek bir iş değil.

TÜRK HAVA KURUMU UÇAKLARI

* Değişik mekanlarda hemen hemen aynı anda, Manavgat'tan başlayıp bildiğiniz gibi Muğla, Marmaris, Bodrum bütün bu bölgeleri kapsayacak şekilde süren bir yangın.

* Birlikte dayanışma içinde adım atacağımız bir konuysa herkesin aynı istikamette bakışı gerekir. Burada bile siyaset, burada bile spekülasyonlar, burada bile yaklaşım tarzları gerçekten üzüntü verici.

* Bir tarafta ciğerimiz yanıyor. Bakan arkadaşlarımı bölgeye anında göndermiş durumdayım.

* Bütün imkanlarımızı seferber etmek suretiyle burada dünya sayılı itfaiye örgütlerinden bir tanesine biz sahibiz.

* Türk Hava Kurumu'nun uçakları varmış falan da... THK'nın elinde kullanılabilecek uçak yok. Bunlar duymaz uydurur, uyduruyorlar.

* Biz 45 helikopterle çalışıyoruz. Bunların yanında bugün itibarıyla uçak sayımız 5-6'ya çıkmış durumda.

* Rusya ve Ukrayna'dan aldığımız uçaklar var. Azerbaycan'dan da bir uçak kullanılacak.

* Bir diğer şey de İHA'larımızla bölgelerin durumunu sürekli inceliyoruz. 1080 araröz bölgede çalışıyor. 6440 orman muhafaza memuru çalışıyor. 28-30 Temmuz bu yangının süreci. 71 orman yangını çıkmış vaziyette. 57 kontrol altına alındı. 14 yangının kontrol altına alınma çalışması devam ediyor. 

* Sel felaketinde nasıl kimseyi mağdur etmeyeceğimizi söyleyip adımlarımızı attıysak burada da evi yanan hayvanları telif olanları hasar tespit çalışmaları yapılmak suretiyle hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Çevre Bakanlığımız TOKİ ile birlikte evleri süratle yapıp sahiplerine teslim edecektir.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
11