Zanka

Manavgat yangın bölgesinde açıklamalarda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Valilik tarafından bir yardım hesabı açılacağını söyledi. “Milletimiz cömerttir” diyen Çavuşuoğlu’nun açıklaması, sosyal medyada gündeme yerleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok tartışılan IBAN numarası verdiği bağış kampanyası hatırlatıldı…

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Manavgat'ta düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, orman yangını için valiliğin yardım hesabı açacağını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Gerek Antalya’da gerekse Türkiye’nin her yerinden fidan yardımı, diğer taraftan da ayni ve nakdi yardım göndermek için telefonlar geliyor, teklifler geliyor. Şu anda bünyesinde oluşturduğumuz merkezimiz sayesinde ve değişik kurumlarımızın ve Antalyalı hemşehrilerimizin verdiği destekler sayesinde ayni olarak herhangi bir ihtiyacımız yoktur. Aynı şekilde nakdi yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız da oldu. Talepte bulunanlar oldu. Bu amaçla valiliğimiz Antalya'da bir hesap açıyor. Bu hesabı da kendileri duyuracaktır.

Dün akşam TOBB başkanımız aradı. 5 milyon TL bu hesaba para göndermek istediklerini söylediler. Duyarlı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Milletimiz cömerttir. Elinden gelen desteği her zaman yapar. Bir de Antalya Manavgat hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Onlar da gerek yangından etkilenen vatandaşlarımıza sahip çıkmak konusunda gerekse ilgili yardımları ulaştırmak konusunda çok duyarlılar. Çok teşekkür ediyoruz kendilerine. Ama şu anda iaşe ve aynı olarak herhangi bir yardıma ihtiyaç kalmadı. Çünkü aynı ürünü çok sayıda çok miktarda ürün geldi. Ona ihtiyaç yok ama nakdi yardım yapmak isteyenler de valiliğimizle temasa geçebilirler.”

SOSYAL MEDYADA TARTIŞMA YARATTI

Bakan Çavuşoğlu’nun sözleri sosyal medyayı salladı. Pandemi başında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın destek paketi yerine açıkladığı bağış kampanyası ve IBAN verilmesi yeniden gündeme geldi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2