Zanka

Manavgat’ta yangından etkilenen Kalemler Köyü’nün muhtarı Mustafa Cansız, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretini anlattı. Cansız, Erdoğan’ın kendilerine “Mesela 500 milyarlık (bin liralık) masraf varsa, onun 300 milyarını (bin lirasını) biz karşılayacağız. 200 milyarını da (bin lirasını da) kredi olarak 2 yıl ödeme yapmadan, 2 yıldan sonra 500-500 kira öder gibi ödeyeceksiniz” dediğini ifade etti…

ANKA’nın haberine göre; Antalya’nın Manavgat ilçesinde yangından etkilenen Kalemler köyü Muhtarı Mustafa Cansız, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın köylerine geldiğinde “herkesin evinin yapılacağı” sözünü verdiğini belirtti.

Cansız, “Sayın Cumhurbaşkanım, ‘Mesela 500 milyarlık (bin liralık) masraf varsa, onun 300 milyarını (bin lirasını) biz karşılayacağız. 200 milyarını da (bin lirasını da) kredi olarak 2 yıl ödeme yapmadan, 2 yıldan sonra 500-500 kira öder gibi ödeyeceksiniz’ dedi. Ama burada kalan 200 milyar (bin lirayı) duyarlı, yardımsever insanlarımız karşılarsa hayırseverler memnun oluruz” diye konuştu.

Köylerinde evlerin kendilerine kalan kısmını ödeyemeyecek yurttaşlar olduğunu vurgulayan muhtar, “Karşılayamayacak insanlar çok tabii. Burada herkes dar gelirli. Mağdur olmuş. Evi, traktörü yanmış. Onlar ödenecek tamam da. Ama şimdi burada zor geçinenler var. Onun için insanlarımız duyarlıdır. ‘Evi ben yaptıracağım. Şu evi belirle’ diyen insanlarımız var. İnşallah onlar yardımcı olur” çağrısı yaptı.

KONTEYNERLERDE KALACAKLAR

En acil ihtiyaçlarının ev olduğuna söyleyen Cansız, yanan evlerin yerine yenileri yapılana kadar köylünün konteynerlerde kalacağını söyledi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1