Zanka

Milli Piyango’nun işletme hakkı 10 yıllığına devredildi. Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Sönmez, daha önce yaptığı açıklamada ihaleye yabancıların çok ilgili olduğunu ve dünyadaki dev şirketlerin ihaleyle ilgilendiğini söylemişti ancak durum öyle olmadı. İhaleye tek teklif geldi. O teklifi veren ise önceki yıl ‘İddia’ ihalesini de kazanan Demirören ve İtalyan ortağı oldu…

SÖZCÜ'nün edindiği bilgiye göre, teklifler geçtiğimiz hafta toplanmış ve davet usulü ihaleye katılan Doğan Online – Intralot, IGT, Sazka ve Demirören – Sisal Group teklif verdi. Türkiye Varlık Fonu salı günü firmaları tekrar davet etti ve şartnamenin değiştiğini söyledi.

İlk şartnamede ilk yıl için 7.5 milyar lira hasılat garantisi ve 10 yıl boyunca hasılatta enflasyon oranında güncelleme isteniyordu. Yeni şartnamede ise 10 yıl için bugünkü değeriyle 28 milyar liralık hasılat istendi. Bu rakamın yıllık 9.5 milyar liraya denk gelmesi üzerine üç firma bugün düzenlenen yeni ihalede teklif sunmadı.

Türkiye Varlık Fonu'nun gerçekleştirdiği Milli Piyango ihalesinde tek teklif Demirören-SISAL ortaklığından geldi. Böylelikle, 10 yıl boyunca Milli Piyango, Demirören ve İtalyan ortağı tarafından işletilecek.

2018 yılında Doğan Medya’yı satın alan Demirören ardından da ‘İddaa’ ihalesini kazanmıştı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver