Zanka

Duygu Batu Bayrak

Instagram


Duygu Batu Bayrak

Duygu Batu Bayrak Zanka okurlarına özel bir röportaj yaptı.

1) Zühre Hanım merhabalar, öncelikle sizi tanımak istiyorum.

Merhaba Duygu Hanım, ben Zühre Tahiroğlu, Mardin/Nusaybin’de oturmaktayım. 2018 yılında Odyometri bölümünden mezun oldum. Mezun olduktan sonra KPSS’ye odaklandım. 2020’de girdiğim KPSS’den 81,6 puan aldım. Başlangıçta ümitliydim, ancak dönem içi atamaların olmaması ve çevremde 90 puan alan arkadaşlarımın bile atanamaması büyük hayal kırıklığı yarattı bende. Ancak pes etmedim. Bunun yerine KPSS çalışmalarıma kaldığım yerden devam etmekle birlikte okuduğum bölümün ve aldıkları yüksek puanlarla atanamayan arkadaşlarımın sesi olmaya karar verdim. Bu yolda arkadaşlarımın da büyük emeği oldu. Bu doğrultuda bugün Odyometri Birlik Platformu temsilciliğini üstlenerek çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyorum.

 

2) Odyometri bölümünden aldığınız eğitimler ve iş deneyimleriniz nelerdir?

İki yıllık önlisans programım devam ederken kendimi bölümüm adına geliştirebilmek için birçok eğitime katıldım. İstanbul Üniversitesinin düzenlediği 3. Ulusal İstanbul Odyoloji Kongresi, Hacettepe Üniversitesinin düzenlediği Pediatrik Odyoloji Kongresi, Biruni Üniversitesinin düzenlediği Çocuklarda Perifer ve Santral İşlemleme ve İşitsel Eğitim Kongrelerine katıldım. Bunun yanı sıra 120 saatlik İşaret Dili eğitim programına katıldım. Önceliğim KPSS olduğu için açıkçası özel sektörde çalışmayı düşünmedim.

 

3) KPSS’ye hazırlanma süreciniz nasıldı?

Gün içerisinde 8 saatimi çalışmaya ayırıyordum. Bu elbette yeterli olmuyordu bol bol soru çözmeye çalışıyordum. Zorluk çektiğim zamanlar oluyordu ama atanabileceğimi düşündükçe kolaylaşıyordu dersler J

 

4) Ne kadar süredir atama bekliyorsunuz ve şu an atama bekleyen kaç öğrenci var?

Yaklaşık 9 aydır. 20 bin Odyometri mezunu atama bekliyor ve bu sayı her gün artıyor. Bu da endişe verici bir durum.

 

5) Bu verilere nasıl ulaştınız?

ÖSYM’nin sitesinden topladığımız bilgiler doğrultusunda bu verilere ulaştık.

 

6)Hemşireler ve ebeler Odyometristlerin yaptığı işi kısa bir eğitimle yanlış yapıyorlar demiştiniz. Bu konuyu açar mısınız?

Daha önce Trabzon Valiliği tarafından yapılan konferansta hemşire ve ebelere ‘Odyometri’ kursu adı altında eğitim verdiğini gördük. Haliyle bölümümüzün önündeki en büyük engel sertifikasyon sorunu. Maalesef kısa sürede verilen eğitimler, yanlış test sonuçlarına neden oluyor. Bu yanlış testlerin de örnekleri elimizde mevcut. Sertifikasyon sorunun önüne geçebilirsek hem adil bir alım gerçekleşir hem de hayati önem taşıyan problemler en aza indirgenmiş olur.

 

7) Sizin beklentiniz nelerdir?

Bölümüm adına verdiğimiz bu mücadelenin başarı ile sonuçlanmasını, aldığımız yüksek puanların adil bir alımla taçlanmasını diliyorum.

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver