Zanka

Günlerce süren pazarlıkların ardından hükümet ve Türk-İş, toplu sözleşme konusunda anlaştı. İmza törenine ise Türk-İş Başkanı Atalay’ın açık kalan mikrofonu farkında olmadan söylediği sözler damga vurdu. Anlaşma sağlandı ancak sendika bu durumdan hiç de memnun değil, üstelik Atalay’a da istifa çağrısı yapıldı…

Hükümet ile Türk-İş arasında kamu işçilerinin 2019 - 2020 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyen toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmenin imzalandığı sırada Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile yan yana oturan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, mikrofonun açık olduğunu fark etmeyerek, "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" dedi.

Maaşı 3500 liranın altında olan kamu işçileri için 150 lira iyileştirme ile yüzde 8+4'lük zammı kapsayan sözleşmenin imzalandığı sırada açık mikrofondan duyulan Atalay'ın sözleri, büyük tartışmalara sebep oldu. Atalay, işçiyi satmakla suçlandı.

KENDİSİNİ SAVUNDU

Türk-İş Başkanı, FOX TV'de katıldığı programda, tepki çeken sözlerini "Ben işçileri utandıracak bir şey yapmadım. Beni tanıyan, bizim geçmişimizi bilenler tanır. Biz her zaman işçilerden yana olduk, olmaya da devam edeceğiz" diyerek savundu.

İSTİFA ÇAĞRISI

Independent Türkçe'ye konuşan Türk-İş'e bağlı Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Türk-İş'in tarihinde ilk kez enflasyon oranının altında bir zamla toplu iş sözleşmesi imzaladığını söyledi. Türkel, "AKP'ye bağlı bir kurumun şube müdürü gibi davranıyor" diyerek Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve Türk-İş yönetimini istifaya davet etti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver