Zanka

UEFA Süper Kupa final maçında sahaya atlayan ve herkesin tepkisini çeken ünlü YouTuber, geceyi karakolda geçirdi. Bugün adliyeye götürülen Ali Abdülselam Yılmaz’ın ifadesi de ortaya çıktı… Yılmaz ve 4 arkadaşı hakkında mahkeme kararını verdi...

Dolmahçe'deki Vodafone Park'ta dün saat 22.00'de Liverpool ve Chelsea arasında UEFA Süper Kupa maçı gerçekleşmişti. Maçın 14. Dakikasında sahaya atlayan YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz, bir süre sonra özel güvenlik görevlileri tarafından yakalanmıştı.

Olayla ilgili şahıs ve 4 arkadaşı statta görevli Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Yılmaz, olaya karıştıkları tespit edilen E.D., Y.Y., F.Y ve C.Ö. ile birlikte Beşiktaş Polis Merkezine götürüldü.

Şahıslar burada ifadeleri alınarak sorgulandı. YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz'ın emniyete verdiği ifadede, "Heyecanlandım maçın 14. dakikasında sahaya atladım. Orta sahaya koştum ve gol sevinci hareketi yaptım. Sonra kuzey tribüne doğru koşarken özel güvenlik görevlileri yakaladı. Arkadaşlarım çekim yapmış ondan haberim yok" dediği öğrenildi. Yılmaz ayrıca, sahaya girmeyi önceden planlamadığını, maçın heyecanıyla bu davranışta bulunduğunu belirtti.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Gözaltına alınan 5 şüpheli, polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Basın savcılığı bürosu tarafından işlemleri yapılan şüphelilerden Ali Abdülselam Yılmaz "İzinsiz sahaya girmek" suçundan, diğer 4 şüphelinin ise "İzinsiz sahaya girmek suçuna iştirak etmekten" haklarında ikametlerine en yakın karakola imza vermek ve yurtdışına çıkış yasağını içeren adli kontrol talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Youtuber Ali Abdülselam Yılmaz ve 4 arkadaşı  "adli kontrol" uygulanarak serbest bırakıldı.

Öte yandan polisteki ifadelerini kabul eden şüpheliler hakkında polis tarafından futbol müsabakalarını seyirden men kararı verildiği de öğrenildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1612