Zanka

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, 31 Mart’tan sonra belediyenin tüm şirketlerine kendisini başkan olarak atamıştı ve o şirketlerden de ‘huzur hakkı’ aldığı ortaya çıkmıştı… Son olarak 30 Ağustos ile ilgili skandal sözler söyleyen Aktaş’ın, kendisini başkan atadığı o şirketlerden istifa ettiği öğrenildi…

31 Mart'ta başkanlık koltuğuna oturduktan sonra belediyenin tüm şirketlerine kendisini 'başkan' olarak atayan ve AKP'li il yöneticilerini de başkan vekili yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, ‘huzur hakkı' adı altında da aylık yaklaşık şirket başı 750’şer lira ‘huzur hakkı’ aldığı ortaya çıkmıştı.

Aktaş, kamuoyunun gündemine son olarak “30 Ağustos halkın tamamını ilgilendiren bir bayram değil” sözleri ile gelmişti ve büyük tepki çekmişti.

Eleştirilerin hedefinde olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, Kurban Bayramı öncesi yönetim kurulu başkanlığını yaptığı BURULAŞ, BURFAŞ, Kültür AŞ. BEŞAŞ, Tarım AŞ, Jeotermal AŞ ve Burkent şirketlerinden istifa ettiği ortaya çıktı.

Aktaş’ın sadece diğer ilçe belediyelerinin de iştiraklarıyla kurulmuş olan BİNTED Şirketi’nin başında kaldığı öğrenildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1