Zanka

23 Haziran seçimleri öncesinde İBB çalışanları, Ekrem İmamoğlu’na karşı bir miting düzenlemişti. Belediye çalışanlarının başkan adayına karşı bir tutum sergilemesiyle bir ilk olan o eylemde, İmamoğlu’nu hedef alan metni okuyan personelin görevine bugün son verildi… Kararın ardından o personel dikkat çeken açıklamalarda bulundu…

Bir grup İBB çalışanı, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ‘yenileme’ seçimlerinden 2 hafta önce İBB binası önünde ‘Ekrem İmamoğlu karşıtı’ miting düzenlemiş, mitinginde konuşmayı trafik uzmanı İBB çalışanı Murat Kazanasmaz yapmıştı.  

Açıklamada “İstanbul’umuz için yıllardır kaynakları etkin ve verimli kullanarak yapılan yüzlerce hizmet ve faaliyeti bir algı operasyonu ile ‘israf' kavramına sıkıştırma ‘insafsızlığı' gösterenleri kınıyoruz” denilerek açıkça Ekrem İmamoğlu protesto edilmişti.

Kamuoyunda da tepkiye neden olan açıklamayı okuyan Murat Kazanasmaz’ın bugün işine son verildi.

Sözcü’ye konuşan ve işten çıkarmanın kendisine tebliğ edildiğini belirten Kazanasmaz, “Olması gereken süreç işledi. İşten çıkarılmayı bekliyordum. Şaşırmadım. Ben hiçbir zaman siyasetin içinde olmadım ve bundan sonra da olmayı düşünmüyorum” dedi.

“BANA VERİLEN METNİ OKUDUM”

Kazanasmaz ‘miting’ ile ilgili olarak, “Ben sadece o gün bana verilen metni okudum. Biz zaten Medya AŞ olarak belediyenin organizasyonlarında çağrılıp görev alırız. O gün de öyle oldu. Çağırdılar ve metni okumamı istediler.” diye konuştu.

“SİYASETE BULAŞMADIM VE BUNDAN SONRA DA BULAŞMAYACAĞIM”

Kazanasmaz “İmamoğlu yönetimine kırgın mısınız?” sorusuna ise “Kırgınlıktan ziyade 23 yıldır verilen bir emek var ortada. O anlamda kimseye kırgın değilim. Bu kararı bekliyordum. Ben siyasete hiçbir zaman bulaşmadım. Bundan sonra da bulaşmayacağım.” yanıtını verdi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2