Zanka

99’da meydana gelen büyük depremin 20’inci yılında İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökçe’den korkutan bir açıklama geldi. Kaz Dağları’ndaki altın madeni faaliyetlerinde kullanılan siyanüre dikkat çeken Gökçe, olası bir depremde ortaya çıkabilecek sonuçları anlattı. Tablo oldukça vahim…

17 Ağustos 1999’daki büyük Marmara depreminin üzerinden tam 20 yıl geçti… Uzmanlar başta İstanbul olmak üzere olası bir depremin vereceği can ve mal kaybının büyüklüğünü dillendirirken, Marmara Depremi'nin 20. yıl dönümünde TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökçe, dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

Maden alanlarında kullanılan siyanüre vurgu yapan Gökçe, "Ağaçların kesilerek yeni yapıların yapılması heyelan, sel ve su baskınları yaratıyor. Kaz Dağları’nda olduğu gibi maden aramak için ormanların yok edilmesi yeni afetlerin habercisi oluyor. Maden ayrıştırma havuzlarında siyanür kullanılıyor. Deprem anında havuzlar çatlayarak, içindeki zehirli suların, içme veya sulama sularına karışması her zaman mümkündür” ifadelerini kullandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
11