Zanka

Meteoroloji uyarmıştı, İstanbul’da beklenen yağmur öğle saatlerinde başladı. Sağanak yağış yine hayatı felç etti, araçlar yollarda kaldı… Peki yağış ne zamana kadar sürecek? İşte yanıtı…

İstanbul'da öğle saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış başladı. İstanbul'da hayat durma noktasına gelirken, pek çok noktada trafik kilitlendi.

Bahçelievler’de aniden bastıran yağmurla birlikte bazı yollarda su birikintileri oluştu. Araçlar ilerlemekte güçlük çekerken bazı araçlar ise suda mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar itfaiye ekipleri tarafında kurtarıldı. Bakırköy sahil yolu oluşan su birikintileri nedeniyle tamamen trafiğe kapandı. Sahil yolunda çok sayıda araç mahsur kalırken, ekiplerin su tahliye çalışmaları sürüyor.

Öte yandan Kabataş-Bağcılar tramvay hattı seferlerini durdu ve tüm vapur seferleri iptal edildi.

KAPALIÇARŞI'YI SU BASTI

Tarihi Kapalıçarşı da şiddetli yağıştan etkilendi. Kapalıçarşı'nın içinde su baskınları yaşandı. Esnaf kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı.

Yağışın akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi beklenirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu uyarılarda bulunuldu:

"Son radar verileri ve tahminlere göre; İstanbul'un Avrupa Yakası'nda halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün akşam saatlerine kadar boğaz çevresi ve kuzey ilçeleri başta olmak üzere il genelinde kuvvetli (15-40 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1