Zanka

AKP’li Tuzla Belediyesi yap-işlet-devret modelini parklara da taşımaya karar verdi. İlçede bulunan ve kullanılmayan çocuk parklarının ihaleye çıkarılması teklifi, belediye meclisinde AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. CHP’li Meclis Üyesi Sakalar ise ““Şehir hastanelerinde hasta garantisi verdiniz, parklarda da çocuk-vatandaş garantisi mi vereceksiniz?” diye tepki gösterdi…

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; AKP’li Tuzla Belediyesi, eylül ayı meclis oturumları gündemine tartışma yaratacak bir teklifle geldi.

İlçedeki atıl durumda olan çocuk park alanlarının 30 yıla kadar süreyle işletme hakkının verilmesi öngörülen teklifte, bunun karşılığında işletme bedeli alınarak yap - işlet - devret modeliyle ihale yapılması istendi.

“Park alanlarında park ve/veya park alanı tesisi yapımı ve kiralanması iş ihalesi yapılması” teklifi CHP’li meclis üyelerinin ‘ret’ oyuna karşın AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. CHP’li üyeler ise karara şerh koydu.

“ÇOCUK-VATANDAŞ GARANTİSİ Mİ VERECEKSİNİZ?”

CHP’li meclis üyesi Ülkü Sakalar kanuna göre parkları yapmanın belediyenin görevi olduğunu anımsatarak, “Şehir hastanelerinde hasta garantisi verdiniz, parklarda da çocuk-vatandaş garantisi mi vereceksiniz? Kamuya ait bir alan özelleştiriliyor” diye tepki gösterdi.

“BİRİLERİ ÇOCUKLARIN PARK ALANINDAN PARA KAZANACAK”

“Kabul edilebilir bir teklif değildir. Kamu yararı olmayan bu teklifi kabul etmiyoruz” diyen Sakalar, bu kararla söz konusu alanlara ne yapılabileceğine ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

“Parklar özel işletmeye açılamaz. Bu ihaleyle park alanlarına kafe, restoran ya da halı saha yapılmasının önü açıldı. Çocukların park alanı ücretli hale gelecek. Birileri çocukların park alanından para kazanacak”

BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu.

Yazıcı, şu ifadeleri kullandı:

“Tuzla’daki parklarımız kesinlikle kamuya açık olacaktır. Parkların ücretli olacağı gibi komik iddialar insanların aklıyla dalga geçmektir. Parklara; Ataşehir’de Beşiktaş’ta örneklerini gördüğünüz gibi kafe ve restoran benzeri işletmeler kesinlikle yapılmayacaktır”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1131