Zanka

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İdlib’de Türk askeri konvoyuna yönelik yapılan saldırının ardından açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Esad rejimi tarafından İdlib'de Türk askeri konvoyunun ilerleyişini durdurmak maksadıyla yapılan hava saldırısı ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu şunları söyledi:

“İdlib’deki 9. gözlem noktasını başka yere taşıma gibi bir niyetimiz yok” diyen Çavuşoğlu, “İdlib’de sükunetin sağlanması için Rusya ile görüşmelerimizi yapıyoruz. Esasen İdlib Suriye’nin geleceği bakımından kritik bir konu, rejim ve muhalefet arasında devam eden Astana süreci ve her an açıklayabileceğimiz anayasa komisyonu gibi güven arttırıcı adımlar önemli bir konu burada ateşkesi sağlamamız lazım. Rejimin garantörü kim Rusya ve İran, İdlib için atabileceğimiz adımları, konuları konuşurken bu tip saldırıların felakete yol açabileceğini ifade ediyoruz. Rejimin ateşle oynamaması gerekiyor. Kendi askerimizin ve gözlem noktalarımızın güvenliği için her şeyi yaparız. Sürecin oraya gelmemesi gerek, bunu için çalışıyoruz”

“MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

ABD ile yürütülen güvenli bölge müzakerelerine ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, “Amerika’nın ikinci bir Münbiç sürecini işletmesine biz müsaade etmeyeceğiz. Anlaştığımız konular var, anlaşamadığımız konular var. Müzakere süreci olmazsa bizim kendi planımız var. Sayın Cumhurbaşkanı da söyledi, harekat konusunda hazırlıklarımız var” dedi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1