Zanka

Meclis’in yeni yasama yılı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni anayasaya yönelik açıklamalarına, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, “Kendisine ve büyük bir olasılıkla MHP'ye yaptığı çağrı” dedi…

TBMM'de 27. Dönem 5. Yasama Yılı açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa konusuna da değindi. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Bir süre önce gündeme getirdiğimiz ülkemize yeni anayasa kazandırma teklifinin de Meclisimiz tarafından başarıyla hayata geçirileceğini ümit ediyorum. Yeni bir anayasa milletimize vereceğimiz en güzel 2023 hediyesi olacaktır. Biz hazırlıklarımızı yapıyoruz, neticede karar ve takdir yüce Meclis’indir”

KILIÇDAROĞLU YANIT VERDİ

Açılış konuşmalarının ardından kuliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın yeni anayasaya yönelik açıklamalarını değerlendirdi.

“Kendisine ve büyük bir olasılıkla MHP'ye yaptığı çağrı” diyen Kılıçdaroğlu, “Sizin de bir çalışmanız olacak mı?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Elbette olacak, var. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için ittifak olarak çalışıyoruz zaten. İttifakın bütün bileşenleri çalışıyor.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver