Zanka

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası’nın rezervlerinin 122,04 milyar dolara çıktığını açıklamıştı. Bu açıklamanın doğru olduğunu belirten Rubil Gökdemir, “Ancak Sayın Cumhurbaşkanı’nın her zaman olduğu gibi Merkez Bankası’nın toplam yükümlülüklerine, swap yükümlülüklerine hiç temas etmediğini biliyoruz” dedi...

Demokratik Değişim Hareketi Sözcüsü Rubil Gökdemir, Zanka TV’de yayınlanan Ekonomi - Politik programında Merkez Bankası rezervleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Merkez Bankası bilançosunda geçen haftadan bu haftaya 1 milyar dolarlık bir düzelme olduğunu söyleyen Gökdemir, “Geçen hafta 160 milyar doların üzerinde yükümlülüğü olmasına rağmen, bu hafta Merkez Bankası’nın borçları 159,870 milyar dolara inmiş bulunmaktadır. Yani Sayın Cumhurbaşkanı’nın söylediği gibi brüt rezervleri 122 milyar dolar olan bir Merkez Bankası’nın, 160 milyar dolar da yükümlülüğü var” dedi.

Rubil Gökdemir, bilançodaki artışın sebebini ise “24 Eylül tarihi itibariyle 2.25 milyar dolarlık Hazine’nin rezervinin, Merkez Bankası’na aktarıldığını bu tablodan görüyoruz” diyerek açıkladı.

Gökdemir rezervlerdeki son durumu da şöyle özetledi;

“Merkez Bankası’nın eksi rezervi 37.78 milyar dolardır, toplam yükümlülükleri 160 milyar dolardır. Bu rakama karşılık brüt rezervi 122 milyar dolardır.”

RUBİL GÖKDEMİR’İN ANLATIMLARINI İZLEMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver