Zanka

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, kafasında oynatacağı oyun tarzını oluşturduğunu söyleyerek, “Açıklamış olduğumuz kadromuzda bulunmayan oyuncuların milli takım kariyeri bitti, gelmeyecek diye düşünülmesin lütfen. Burada olanlar da sonsuza kadar burada kalacak diye bir kural yok. Kapılar kimseye kapalı değil, kimsenin yeri de garanti değil” dedi.

İHA’nın aktardığı habere göre; A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, bazı spor müdürleriyle Riva Hasan Doğan Tesisleri'nde sohbet toplantısında bir araya geldi. Kuntz ve Altıntop, birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

A Milli Takım'ın büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen ay-yıldızlı ekibin deneyimli çalıştırıcısı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü geçmişte alınan sonuçlar var. Fakat sonra olumsuza dönen bir tablo var. Öncelikle bunun sebeplerini araştırmak, onlarla yüz yüze yapacağım görüşmelerde biraz da bunları öğrenmek ilk hedefim olacak. İkincisi; tabii ki her hocanın kendi tarzı olduğunu tahmin edersiniz. Ben de olaya kendi tarzımla yaklaşacağım. Bu süreç içerisinde oyuncularla ilgili birçok bilgi aldım. Hatta maçları statlardan seyrettim ve kendi bilgilerimi oluşturdum. Şu ifadeyi kullanmak istiyorum; oyuncuları, en iyi performanslarını kulüpte sergileyen yapbozun parçaları gibi düşünürsek, bu iyi oynayan yapboz parçalarını yani oyuncularımızı resim oluşturmak için kullanacağız. Benim işim bu, çalışmam bu şekilde olacak."

“KAFAMDA OYUN TARZINI OLUŞTURMUŞ DURUMDAYIM”

Alman teknik adam, Şenol Güneş'le bir görüşmesinin olup olmadığıyla ilgili soruya, şöyle yanıt verdi:

“Şu ana kadar bir görüşmemiz olmadı. Fakat eski analiz ekibinin verilerinden faydalandık çünkü bize ulaştırdılar bu verileri. Bütün bunlara rağmen ben önyargısız bir şekilde kendi yolumdan yürümek istiyorum. Bu yüzden statlara gidip maçları canlı izliyorum. Oyuncularla sıkı bir telefon trafiği yapıp birebir temasımı bu yüzden kurdum. Analiz verileri elimizde mevcut, düşünce anlamında da kendi özgür fikirlerimizle yürümek istiyoruz. Şu anda kafamda oyun tarzını oluşturmuş durumdayım. Ne kadar süre aldıklarına bakacağız son haftalarda.

Antrenmanlarımızda da bu düşünce tarzında hemen uygulamaya geçeceğiz. Hiç kimsenin burada sıkılmaya bile vakti olmayacak diyebilirim. Çok ilginç olacak çünkü bizden bir sürü bilgi alacaklar, gerek maç görüntüleri gerek saha çalışmaları gerekse yapacağımız toplantılar olsun. Burada bol miktarda onlara bilgi sağlayacağız. Dün detaylı programımız üzerinde çalışıp son şeklini verdik. Takım menajerimiz de biraz endişeye kapıldı açıkçası çünkü bol miktarda antrenman içeriyordu program. Tabii fiziksel performans antrenörümüz olacak bizimle birlikte çalışan. Kendisi bütün oyuncularımızın kulüplerindeki fiziksel performans antrenörleriyle temastaydı. Son dönemlerde oynadıkları maç ve yaptıkları idmanlarda ne kadar yoğun programları olduğuna kadar detaylı bir şekilde çıkarttı. Oyuncularımız buraya geldiğinde de idman yoğunluklarını bunları dikkate alarak hazırlayacağız.”

“SONSUZA KADAR BURADA KALACAK DİYE KURAL YOK”

Kadro seçimini nasıl yaptığıyla ilgili soruya ise Alman teknik adam, dikkat çeken ifadeler kullandı:

“Ben birçok kişiyle konuştum, fikirlerimi anlattım, düşüncelerimi söyledim. Hamit de benim en yakınımda olan kişi. Ona da tabii ki aktardım. Onun da fikirlerini dinledim, argümanlarımızı ortaya koyduk. Sonundada seçim kararını verdim. Ben bazı futbolcu arkadaşlarımıza da danıştım. Onlardan da düşüncelerini aldım.

Düşüncelerimi oluşturdum, kararımı bu şekilde verdim. Almanya'da da böyle; herkesin fikri var. Almanya'da da 80 tane milli takım antrenörü var. Ben önden bakıyorum, cepheden. Hamit belki sol çaprazdan bakıyor, siz belki tam karşıdan bakıyorsunuz. Bu tür farklılıklar var. Birçok diğer perspektiften gelen görüşü dinledikten sonra bir karara varmak benim işim. Bu şekilde olmalı diye düşünüyorum. Açıklamış olduğumuz kadromuzda bulunmayan oyuncuların milli takım kariyeri bitti, gelmeyecek diye düşünülmesin lütfen. Burada olanlar da sonsuza kadar burada kalacak diye kural yok. Kapılar kimseye kapalı değil, kimsenin yeri de garanti değil.”

HAMİT ALTINTOP: BURAYA ÖYLE BİR FUTBOL ORTAMI GİRECEK Kİ DIŞARIDA KUYRUK OLACAK

Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, sözlerine prim sisteminde yeni bir düzenlemeye gideceklerini belirterek başladı.

Yeni sistemde Teknik Direktör Kuntz ve ekibinin bu konuyla ilgilenmeyeceğini dile getiren Altıntop, “Şeffaf bir prim sistemimiz olacak. Bundan sonra yeni düzenimizde prim sistemi başkanımız liderliğinde bir prim sistemi olacak. O prim sisteminde her şey çok şeffaf ve net olacak. Pazarlığa açık olmayacak. Ülkemizin durumuna göre çok şeffaf ve başkanımızın, yönetimimizin kararı olacak. Hoca ve ekibiyle hiçbir alakası olmayacak” dedi.

Altıntop, “Buraya öyle bir futbol ortamı girecek ki dışarıda kuyruk olacak. Türk pasaportu varsa, iyi oynuyorsa herkese kapımız açıktır. Ama; ‘Biz A Milli Takım'a geliriz, banko oynarız. O zaman geliriz' böyle talepler de var. Dünyanın en saçma şeyi” ifadelerini kullandı.

“DÜNYA KUPASI'NA GİDERSEK BİR JEST OLACAKTIR”

A Milli Takım'ın, 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılması halinde futbolculara bir jest yapılabileceğinin altını çizen TFF yöneticisi, “Dünya Kupası'ndan önce böyle şeyleri hiç konuşmadık. Konuşmaya da zamanımız olmadı. Dünya Kupası'na katılırsak aramızda konuşup başkanımızın liderliğinde bir karar vereceğiz. Takımımız giderse bir ödül, jest olacaktır. Ama yeni Avrupa Şampiyonası başlamadan önce bu çok net olacak. Maç maç ve bir katılma primi olacaktır. O da paylaşılacak ve hiçbir tartışmaya açık olmayacak” ifadelerini kullandı.

“ŞAHISLARLA ALAKALI OLMAYAN BİR SİSTEM OLACAK”

A Milli Futbol Takımı'nın aday kadro seçimlerine ilişkin; “Bu konuyla ilgili hiçbir spekülasyonu kabul etmiyorum artık” diyen Altıntop, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çünkü burada bizim bahsettiklerimizi uygulamaya çalıştığımızı da göreceksiniz. Hoca, yeşil sahanın içindeki sorumlu kişi o; kadrosuyla, oyunuyla. Biz de tabii ki onun yöneticisi olarak uyarılarımızı, hatırlatmalarımızı veya yeri geldiğinde övgülerimizi hissettireceğiz. Ama oraya birini getirip buradan müdahale etmek söz konusu kesinlikle olamaz. Ne söyledik; her alanda değişikliğe gidiyoruz. Tarzımızla, sistemle ve bu sistemin sürdürülebilecek bir sistem olmasını istiyoruz. Hiçbir şekilde şahıslarla alakalı olmayan bir sistem olacak. Kadro, oyun anlayışı - tarzı, değişiklikler hepsi hocanın sorumluluğunda; olumlu-olumsuz.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver