Zanka

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “fiyatlar uygun” dediği Tarım Kredi Kooperatifi marketleri gündemde. Peki bu marketlerde fiyatlar gerçekten daha mı uygun? Bu sorunun yanıtı çeşitlilik gösteriyor ancak bazı ürünlerde fiyatın daha fazla olduğu görülüyor. İşte karşılaştırmalı liste…

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Kısıklı'daki Tarım Kredi Kooperatifi marketinden alışveriş yapmıştı ve fiyatların daha uygun olduğunu söylemişti. Erdoğan’ın temel gıda bulunmayan sepeti için 1.002 lira ödemesi gündem oldu.

Peki Tarım Kredi Kooperatifi marketlerindeki ürünlerle zincir marketlerdeki ürünlerin fiyatları arasında nasıl bir fark var? Sözcü’den Sevgi Begüm Yavuz’un haberine göre; 14 gıda ürününden oluşan alışveriş sepeti Tarım Kredi Kooperatifi marketinde 329.34 TL iken, 4 zincir markette ise 275.75 TL ile 312 TL arasında tuttu.

Temel gıda ürünleri arasında karşılaştırma yapıldığında en göze çarpan ayçiçek yağı. 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı Tarım Kredi Kooperatifi’nde 93.70 liraya satışa sunulurken, Migros, Bim, A 101 ve Şok marketlerde bu fiyat 68.50 lira. Carrefour’da ise 83.95 lira. Yani zincir marketlerdeki en yüksek rakam bile kooperatif marketinin altında.

1 litre tam yağlı süt fiyatı ise Tarım Kredi Kooperatifi''nde daha ucuz. Sütün fiyatı kooperatif markette 4.75 TL iken, aynı ürün bir başka zincir markette 5.25 TL.

5 kg unun 19.90’lık fiyatı ise 2 zincir marketle aynı, bir zincir marketten pahalı, bir diğerinden ise ucuz durumda.

Şeker fiyatlarına bakıldığında da 5 kilogramlık paketin fiyatı 25.32 lira. Bu fiyatın altında kalan tek market 22.25 lirayla Migros. Diğer marketlerde ise rakam aynı; 26.50 lira.

İşte o liste:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2281