Zanka

Katıldığı tanıtım toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Camiden kopuk şehirleşmeye karşıyız. Milli manevi değerlerimizin yaşanması evlatlarımıza aktarılması açısından camileri yeniden şehrin ve hayatın merkezine konuşlandırmamız şarttır. Şehrin merkezine camiyi oturtacağız, cami etrafında şehirleşeceğiz. Her mahallede yürüme mesafesinde camilerin olacağı, insanların sohbet ve ibadet edeceği mekanların inşasını yapacağız” dedi…

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cami Planlama ve Tasarımı Kılavuzu toplantısında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Her mahallede yürüme mesafesinde camilerin olacağını ve camilerde sosyalleşileceğini söyleyen Bakan Kurum, şu ifadeleri kullandı:

“Camiden kopuk şehirleşmeye karşıyız. Milli manevi değerlerimizin yaşanması evlatlarımıza aktarılması açısından camileri yeniden şehrin ve hayatın merkezine konuşlandırmamız şarttır. Mimari olarak da gençlerin aktivitelerini yapacağı, yoldan bir iki basamakla camiye girileceği, gerek afet esnasında gerek sosyalleşme mekanları olarak kullanabileceğimiz şekliyle bu kılavuzumuzu hazırlamış olduk. Engellilerin hiçbir fiziksel engelle karşılaşmayacağı, çocukların camide vakit geçirebilecekleri camileri özendirecek ve daha fazla kullanacağımız kılavuzu hazırladık. Şehrin merkezine camiyi oturtacağız, cami etrafında şehirleşeceğiz. Her mahallede yürüme mesafesinde camilerin olacağı, insanların sohbet ve ibadet edeceği mekanların inşasını yapacağız.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1