Zanka

İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayıp Seferihisar ve Menderes'e sıçrayan orman yangınında gündeme gelen THK uçaklarına dair tartışma sürerken, Bakan Pakdemirli’den yeni bir açıklama daha geldi…

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kamuoyundaki “THK uçakları neden kullanılmıyor?” tartışmalarına yönelik eleştirilere yanıt verdi. Pakdemirli açıklamasında şunları söyledi:

“Ben daha önce de söyledim kim uçmak istiyorsa uçsun bunlarla. Bu çocuk oyuncağı değil biz ihale ile bu tarz servisleri alıyoruz.

Benim teşkilatım THK uçakları ile uçmak istemiyor nokta. ‘Ben bu uçağa binmem’ diyorlar. ‘Beni memuriyetten atın ben gene de bu uçağa binmem’ diyorlar. Belge üzerinde ne olursa olsun bunlar uçuşa uygun değiller. THK’nın verdiği sertifikalara güvenmiyorum. Kaldı ki devletin bakanı ‘bu uçaklar güvenli değildir’ dedi. Konu kapanmıştır.”

VİZONTELE BENZETMESİ

Pakdemirli, THK yönetimini eleştirirken ‘Vizontele’ filminden bir sahneyi şöyle hatırlattı:

“El atından 20 uçakları olduğunu söylüyorlar hani nerede? Apronda 6 uçak gözüküyor. 3’ünün motoru yok. Vizontele’de bir sahne var ya ‘baba motor yok’ diyor. Aynen öyle… THK siyasetin oyuncağı haline dönmüş durumdadır. Ana muhalefet partisi ile birlikte hareket ediyor.”

"THK SİYASETİN OYUNCAĞI OLMUŞ"

Bakan Pakdemirli açıklamalarını, "Hükümete siyasi bir saldırı var. Türk Hava Kurumu'unun uçuşa elverişlilik sertifikaların hiçbirine güvenmiyorum. En büyük filo meselesine gelince iki tane uçabilen uçak var. 24 helikopter sayımızı 30'a çıkardık. Uçak 3,5 misli daha pahalı... Yani iş tabii ki ne gerekiyorsa yapılır. Bugünkü şartlarda işimize yaramayan bir filo var. Israr etmek anlamsız. Bu finansal koşullardan hükümetimiz sorumlu değil. Almaz zorunda mıyız? Almak zorunda değiliz. Ne yazık ki THK siyasetin oyuncağı olmuştur. Ana muhalefet partisiyle birlikte hareket ediyor. Bırakın işimizi yapalım. Bu teknik bir konu. Yangınla mücadele tamamen teknik bir iştir. İzmir'deki yangının piknikçi yangını olduğunu düşünüyorum." diye sürdürdü.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver