Zanka

Time Out dergisinin her yıl hazırladığı ‘dünyanın en havalı semtler’ listesi güncellendi. Listeye bu yıl Türkiye’den, İstanbul’un en renkli adreslerinden olan Kadıköy de 45’inci sıradan giriş yaptı…

Her yıl ‘dünyanın en havalı semtleri’ listesi hazırlayan Time Out dergisi, 2021 listesini yayınladı. Buna göre ilk üç sırasıyla şöyle; Norrebro – Kopenhag, Andersonville – Chicago, Jongno 3-ga – Seul.

Büyük ilgi gören ve merakla beklenen listenin sürprizi ise Kadıköy oldu. Yerel uzmanların yemek, eğlence, kültür ve topluluk için en iyi yerleri sıralamalarıyla hazırlanan ve dünyanın dört bir yanından 49 semtin yer aldığı listede, İstanbul’un Kadıköy ilçesi 45. sırada yer aldı.  

Açıklama bölümünde Kadıköy için şu ifadeler kullanıldı:

“Tüm dünyada salgın, insanların mahallelerinden gerçekten ne istediklerinin keskin bir şekilde farkına varmalarını sağladı. Bu da İstanbul'da giderek daha fazla yerlinin Kadıköy'e akın etmesi anlamına geliyordu. Hem yeşil alan hem de bisiklet yolunun olduğu sahil şeridi ve cadde kenarlarında oturma imkanı sunan şık kafelerin bolluğu ile Kadıköy, şehrin en yaşanabilir semti olabilir. Gündüzleri kafeler sohbetlerle dolup taşıyor. Geceleri, insanlar barlardan kaldırıma döküldüğü için sokaklar şenlik dolu. Yeldeğirmeni'nin ara sokaklarında sanatçı atölyeleri ve dövme salonları yer alırken, Moda'nın çay bahçeleri deniz manzarasının keyfini çıkarmak için gölgelik alanlar sunar. İstanbul'da sabahtan akşama kadar hiçbir semt Kadıköy kadar heyecan verici veya tatmin edici değildir.

Mükemmel gün: Yakın zamanda yeniden canlandırılan Moda Sahil Parkı'nda gezintiye çıkmadan önce, organik ürünlerin yapraklı bir gölgelik altında servis edildiği Naga Putrika'da serpilmiş eksiksiz bir kahvaltı ile güne başlayın. Günü İstanbul'un en yenilikçi kokteyllerinin sunulduğu tek kişilik bir bar olan Fahrī Konsolos'ta bitirin.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
11