Zanka

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘siyasi cinayetler’ iddialarına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Daha neler olacak neler, bunlar iyi günleriniz” sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu sözler kime ait? Ne anlama geliyor bu? Herhalde sevgi, kucaklama anlamına gelmiyor” dedi…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Genel Merkezi'nde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

İki partinin lideri, toplantının ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu “Güzel bir toplantı gerçekleştirdik” diyerek teşekkürlerini sunarken, Karamollaoğlu da görüşmeleri devam ettireceklerini belirtti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un siyasi cinayetler gündemine ilişkin “Yalan” demesi üzerine, şu ifadeleri kullandı:

“Daha neler olacak neler, bunlar iyi günleriniz" Bu sözler kime ait? Ne anlama geliyor bu? Herhalde sevgi, kucaklama anlamına gelmiyor. Başka bir cümle daha; “Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için iyi olacağını hatırlatmak istiyoruz.” Ülkeyi yönetmek onların tekelinde mi? Ülkeyi yönetme amacından vazgeçin, sizin lehinize olur diyor? Ne yaparlarsa yapsınlar ülkenin huzurunu bozacak hiçbir tavrımız olmayacak. Halkımızı sükunete davet ediyoruz.”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“BİZ SURİYE'YE NEDEN GİRDİK? MECLİS'İN, BAKANLARIN BİLGİSİ YOK”

* Teröre ve terör örgütlerine hep birlikte karşı çıkmak zorundayız. Sorun nereden kaynaklanıyor? Biz Suriye'ye neden girdik? Soçi'de Sayın Erdoğan ne konuştu? Meclis'in, bakanların bilgisi yok.

* Siz bana soru soruyorsunuz. Bu sorunun muhatabı aslında Erdoğan değil mi? Suriye'de iki askerimiz yakılırken yakılma talimatını veren IŞİD militanı tutuklanmışken kim serbest bıraktı? Serbest bırakılması için kim araya girdi?

* Çok soru var; Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savuruluyor.

HARP OKULU MÜLAKATLARINI SADAT'IN DÜZENLEDİĞİ İDDİASI

* Doğru bilginin Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelmesini bekliyoruz.

3600 EK GÖSTERGE

* Erdoğan'a 3600 ek göstergeyi yaptıracağım. Bunu 2018'den beri söylüyorum.

SURİYELİ GÖÇMENLER

* Suriyeli kardeşlerimizi güvenli bir şekilde ülkelerine göndereceğiz. Burada asgari ücretin yarısına çalışacaklarına kendi ülkelerinde çalışacaklar. Bunu kendilerine anlattığımda da mutlu oldu.

ERDOĞAN'IN 'AVRUPA'DA KUYRUKLAR VAR' AÇIKLAMASI

* Buna biraz gülelim... Söyleyeceğim tek şey; Allah akıl fikir versin ne diyeyim.

KARAMOLLAOĞLU: İTTİFAKLAR SEÇİM MAHALLİNE GİRDİKTEN SONRA KONUŞULMALI

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ise Millet İttifakı’ndan ayrılıp ayrılmayacaklarına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“İttifaklar ancak seçim mahalline girildikten sonra konuşulmalı. Bu genel bir kanaat. 'Biz bir yerden ayrılıyoruz' gibi bir netice çıkarılmamalı. Bugünkü Cumhurbaşkanlığı sistemi otoriter bir yapıya dönüştü. Ve böyle olacağını bildiğimiz için geçen seçim Cumhur İttifakı içinde bulunamayız dedik. Parlamenter sistem çalışmalarında partiler arasında görüşmelerin olması normaldir. Bir sistem değişecekse bu sistemin nasıl değişeceği konusunda siyasi partilerin çalışma yapması doğaldır.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver