Zanka

Konya’da sokak ortasında kız arkadaşına şiddet uygulayan Özgür Duran’ı bıçaklayarak ölümüne sebep olan ve 12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker davasında önemli bir gelişme yaşandı. Yargıtay, cezanın olması gerektiğinden yüksek olduğunu vurguladı ve bozulmasını talep etti…

Olay, geçen yıl 5 Şubat akşamı Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda meydana geldi. Özgür Duran'ın sevgilisi Ayşe Dırla'yı dövdüğü gerekçesiyle olaya müdahale etmek isteyen Kadir Şeker, çıkan arbedede Duran'ı bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası gözaltına alınan Kadir Şeker, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şeker, 'kasten adam öldürme' suçundan yargılandığı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ömür boyu hapse çarptırıldı. Ardından suçun 'haksız tahrik' altında işlendiği gerekçesiyle ceza, önce 15 yıla ardından Şeker'in duruşmadaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 12,5 yıla indirildi.

Kadir Şeker'e verilen ceza ile ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan flaş bir karar çıktı. Yargıtay, mahkemenin Kadir Şeker'e verdiği cezanın olması gerekenden yüksek olduğunu belirtti ve bozulmasını istedi. Görüş, dosyanın görüldüğü 1. Ceza Dairesi'ne iletildi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver