Zanka

TÜGVA’da 1,5 yıl yöneticilik yapan Tamer Özsoy, kadrolaşma listeleriyle ilgili “Geçmişte Tügva da yöneticilik yapmış biri olarak söylüyorum ne yazık ki hepsi doğru. Vatan millet Sakarya diyerek neler yapılıyor neler. Bu daha bir kısmı” dedi. Özellikle Adalet Bakanlığı'na dikkat çeken Özsoy, "Adalet Bakanlığı’nda 100’ün üzerinde, sadece benim tanıdığım TÜGVA’lı var" diye konuştu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA); ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğu iddia ediliyor.

Gündeme yerleşen konuyla ilgili 2018-2019 yılları arasında TÜGVA Van İl Temsilcisi olan Gelecek Partisi Van/İpekyolu Kurucu İlçe Başkanı Tamer Özsoy da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Belgelerin hepsinin doğru olduğunu ve bunların sadece bir kısmı olduğunu kaydeden Özsoy, “Geçmişte Tügva da yöneticilik yapmış biri olarak söylüyorum ne yazık ki hepsi doğru. Vatan millet Sakarya diyerek neler yapılıyor neler. Bu daha bir kısmı. Genel merkez de kurulan şirketten haberiniz var mı?” ifadelerini kullandı.

“BİR KESİME ÇALIŞMA, BİR KESİMİ TATMİN ETME DURUMU VAR”

Ardından Gerçek Gündem’den Fırat Fıstık’a konuşan Tamer Özsoy, şunları söyledi:

“Hemen size bir örnek vereyim. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’nde çalışanların hepsi TÜGVA referanslarıyla oraya yerleşen kişiler. Bunu kendim birebir biliyorum. Tanıyorum yani oradakileri. Başkan Enes Eminoğlu, önce bu belgeler sahte dedi ama biraz önce katıldığı yayında ‘İçeriden sızdırılmış’ ifadesini kullandı. Açık bir şekilde AKP Genel Merkez ve onların yakınları üzerinden TÜGVA’ya ayrıcalık tanınıyor. Bir kesime çalışma, bir kesimi tatmin etme durumu var. Ben yönetici olduğumda kendim şahit oldum” diye konuştu.

“BELEDİYELER, BİNALARI BEDELSİZ OLARAK TÜGVA’YA VERİYOR”

TÜGVA’nın masraflarının belediyeler, valilikler ve kaymakamlıklar tarafından sürekli olarak karşılandığını söyleyen Özsoy, “Mesela bir şirket var deniyor. Bu da yurt masraflarını karşılamak içinmiş. Evet, olabilir ama bu şirkete iş adamları para aktarıyor mu? Belli taahhütler karşılığında neler aktarılıyor, ne kadar para girişi oluyor hepsini açıklasınlar o zaman” dedi.

İl temsilcilik binalarının belediyelerden alındığını belirten Özsoy, şöyle devam etti:

“Adalar’daki mevzu çok tartışıldı. TÜGVA Genel Merkezi binası nasıl yapıldı? O kadar para nasıl alındı? Bunları cevaplasınlar. Hemen örnek vereyim, bedelsiz olarak kiralanan Diyarbakır, Kahramanmaraş, Gaziantep il temsilcilikleri var. Yurtları geçtim, buralar nasıl bedelsiz olarak alındı peki?”

“ADALET BAKANLIĞI’NDA 100’ÜN ÜZERİNDE TÜGVA’LI VAR”

Özsoy, TÜGVA’lıların devlette birçok yerde kadrolaştığından bahsederken özellikle Adalet Bakanlığı’na önem verildiğini dile getirdi:

“Adalet Bakanlığı’nda 100’ün üzerinde, sadece benim tanıdığım TÜGVA’lı var. Bu isimler vakıf üzerinden buralara getirildiler. Emniyet’te ne kadar var bilmiyorum ama bekçi alımlarında da TÜGVA’nın çok ciddi bir rolü olduğunu biliyorum.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
3312