Zanka

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla gündeme gelen siyasi cinayetler ihtimaline yönelik iddialar, tartışma konusu olmaya devam ediyor. Erbakan’ı ziyaret eden İYİ Parti lideri Meral Akşener, konuyla ilgili soruya yanıt verdi. Akşener, “Bu duyumların ciddiye alınmasının yolu, kendisine bu bilgilerin kaynağının sorulmasından geçer. Onu da yapacak olan Cumhuriyet savcılarıdır. Dedikodu yapmak, 'FETÖ taktiği' diyerek hafifletmeye gayret etmek, bir İçişleri Bakanı'na hem de bu derece tecrübeli bir İçişleri Bakanı'na hiç yakışmaz” dedi…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin'de gazetecilere yaptığı “Siyasi cinayetler kaygım var. Erdoğan gitmemek için her şeyi yapacaktır” sözleri, tartışma yaratmıştı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da “Siyasi suikastler yapılacağı yönünde bizim da aldığımız duyumlar var” diye konuşmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da "siyasi cinayetler işlenebileceği" iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlatmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise “Ben İçişleri Bakanıyım, sordum, 'Arkadaşlar böyle bir siyasi cinayet istihbaratı var mı?' Yok" dedi. Bu bir FETÖ taktiğidir.” ifadelerini kullanmıştı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuyla ilgili görüşlerini soran gazeteciye yanıt verdi.

Akşener, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Kılıçdaroğlu, bu ülkenin ana muhalefet partisi Genel Başkanı, dolayısıyla kendisine böyle duyumlar geliyordur, ciddiye alınacak biçimde geliyordur ki kamuoyuyla paylaşmıştır. Dolayısıyla bu duyumların ciddiye alınmasının yolu, kendisine bu bilgilerin kaynağının sorulmasından geçer. Onu da yapacak olan Cumhuriyet savcılarıdır. Ciddiyet bunu gerektirir. Dedikodu yapmak, 'FETÖ taktiği' diyerek hafifletmeye gayret etmek, bir İçişleri Bakanı'na hem de bu derece tecrübeli bir İçişleri Bakanı'na hiç yakışmaz, FETÖ meselelerini de sulandırır. Onun için Sayın Kılıçdaroğlu'ndan, bu bilgilere nereden, nasıl ulaştığına, ciddiyetine dair resmi, kamuoyunu hoplatmadan, bilgilerin alınması lazım.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver