Zanka

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından, Merkez Bankası başkan yardımcıları ve bir PPK üyesi görevden alındı. Karar piyasalara sert yükseliş olarak yansıdı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomide yaşananlara “Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı el ele verdi, halkımızı fakirleştiriyorlar” diye tepki gösterdi…

Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında sürpriz bir görüşme gerçekleşmişti. İçeriği açıklanmayan görüşmenin ardından, görevden alma kararları geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Merkez Bankası başkan yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu üyesi Prof Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı.

Karar öncesi 9.07 seviyesindeki dolar, kararın açıklandığı gece yarısı saatlerinde 9.18 ile rekor tazeledi. Kurdaki yüksek seyir devam ederken, altın fiyatları da dolarla birlikte yükselişe geçti.

“UNUTMAYACAĞIM BUNU!”

Yaşananların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Erdoğan ve Kavcıoğlu’na tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı el ele verdi, halkımızı fakirleştiriyorlar. Bu açıkça millete zulümdür. Şunu da söyleyeyim, Merkez Bankası Başkanı'nın bu ihanette sorumluluğu gitgide artıyor. Unutmayacağım bunu!”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver