Zanka

CHP, Sezgin Baran Korkmaz hakkında tüm yurtta dağıtılmak üzere ‘SaBıKa Holding’ isimli bir kitapçık hazırlamıştı. Bu kitapçığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde dağıtan Ankara İl Gençlik Kolları üyesi 5 kişi, gözaltına alındı…

Gazeteci Barış Pehlivan, CHP’nin hazırladığı; paravan şirketlerle karapara akladığı, nitelikli dolandırıcılık yaptığı, bürokrasi ve yargıya rüşvet verdiği ileri sürülen Sezgin Baran Korkmaz ve holdingine ilişkin ‘SaBıKa Holding’ kitapçığını gündeme getirmişti.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Turğut, kitapçığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) önünde dağıtan beş partili arkadaşının gözaltına alındığını açıkladı.

Turğut, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Arkadaşlarımız SBF’nin önünde kitapçığı dağıtırken polisler geliyor. Bu kitapçığın yasaklı yayın olduğunu söyleyip dağıtıma engel olmaya çalışıyorlar. Arkadaşlarımız da bunun CHP genel merkezi tarafından yayınlanan bir kitapçık olduğunu ve yasaklı gibi durum olmadığını söylese de polisler dinlemiyor. Merve Babahan, Ezgi Çakır, Ata Sevindik, Can Deniz Çıtak ve Burak Kaan Kavşut isimli arkadaşlarımız gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Biz de buradayız. Edindiğimiz bilgiye göre ifadeleri alınıyor.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver