Zanka

Türkiye’nin 2024 sonuna kadar Azerbaycan’dan ilave doğalgaz alacağını açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ’ın satılacağı iddialarına da yanıt verdi. Satışın kesinlikle söz konusu olmadığını belirten Bakan Dönmez, “Böyle bir gündem hiçbir zaman olmadı” dedi…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Azerbaycan'dan 2024 yılı sonuna kadar 11 milyar metreküplük doğalgaz alımı için anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Yazılı açıklamasında Türkiye’nin dünyanın enerjide arz krizi yaşadığı dönemi sıkıntısız atlatacağını söyleyen Dönmez, “Azerbaycan ile 2024 sonuna kadar geçerli ve Bakü-Tiflis-Erzurum Hattı’ndan gelecek 11 milyar metreküplük ilave doğal gaz ticaret anlaşması yapıldı” dedi.

Türkiye’nin doğalgazı pahalıya aldığı iddialarını da yalanlayan Dönmez, “Bu iddia da yine hiçbir gerçek veriye dayanmıyor. Uzun dönemli alım satım sözleşmelerinin fiyat mekanizmaları başta Avrupa ülkeleri olmak üzere uluslararası piyasa fiyatlarına bağlı olarak güncelleniyor. Hatta Avrupa ile kıyaslandığında, Türkiye, doğalgaz ve elektriği en ucuz kullanan ülkeler arasında. BOTAŞ'ın doğalgaz alım fiyatı uluslararası piyasadaki mevcut göstergelerle uyumlu ve 1300 doların altında” ifadelerini kullandı.

“BOTAŞ VE TÜRKİYE PETROLLERİ SATILMAYACAK”

Öte yandan Bakan Dönmez, Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ'ın özelleştirileceği iddialarına da yanıt verdi.

Söz konusu iddiaları “mesnetsiz ve gerçek dışı” olarak nitelendiren Dönmez, “Ne Türkiye Petrollerinin ne de BOTAŞ’ın satılması kesinlikle söz konusu değil. Böyle bir gündem hiçbir zaman olmadı” notunu düştü.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver