Zanka

Son dakika…

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı 1.5 saatlik görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Kavcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Kılıçdaroğlu ziyaret etmek istedi. Sağ olsunlar geldiler, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Daha önceki eleştirileriyle ilgili açıklamalar yaptık. Merkez Bankası bu ülkenin en güzide kurumlarından biridir. Merkez Bankası'nı yıpratan açıklamaların bizi üzdüğünü ifade edeyim. Merkez Bankası kararı kendi Para Politikası Kurulu kararıyla almaktadır. Merkez Bankası rezervleriyle güçlüdür, 125 milyar dolara yaklaştı. Merkez Bankası'nın açıklamaları nettir.”

GÖREVDEN ALMALARLA İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU

Merkez Bankası'ndaki görevden almalarla ilgili de ilk kez konuşan Kavcıoğlu, “Bütün kurumlarda olabilen şeyler. bir kısmı bizim tercihimiz, bir kısmı arkadaşların tercihi. 21'inde bir karar vereceğiz. Bu karar herkesin kararı. Bugüne kadar böyle oldu, bundan sonra da böyle olacaktır. Tamamen kendi süreci içinde gelişen görev değişimidir. PPK'daki arkadaşlarımızla en doğru kararı vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1