Zanka

İspanyol polisinin Costa del Sol sahilinde bir yelkenliye yaptığı operasyonda, 3 ton kokain ele geçirdi. İspanya basını, gözaltına alınan 5 kişi arasındaki Hollanda vatandaşlarının, Türkiye kökenli olduğunu duyurdu…

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre; Yelkenli teknelerle Latin Amerika ülkelerinden Avrupa'ya kokain kaçakçılığı yaptığı belirlenen bir çete, İspanya polisi tarafından çökertildi.

İspanya polisine bağlı özel timlerin, Kolombiya, İngiltere ve Hollanda narkotik birimlerinin de desteğiyle "Goldwasser" adlı yelkenliye düzenlenen operasyonda, büyük paketler içinde yaklaşık 2,5 ton kokain ele geçirildi. İspanya'nın kuzey batısındaki Vigo'ya çekilen teknede yapılan detaylı aramada 500 kilo kokain daha bulundu.

Toplam 3 tonluk uyuşturucu, İspanya polisinin şu ana kadar ele geçirdiği en yüksek miktarlardan biri oldu.

Polis, eş zamanlı olarak yelkenli ile bağlantılı kişilerin evlerine baskın düzenledi. Çeşitli silahlar ve yaklaşık 35 bin euro nakit paranın ele geçirildiği baskında, Malaga yakınlarında 60 yaşındaki çete lideri de gözaltına alındı.

İspanya basını, gözaltına alınan Hollanda vatandaşlarının Türkiye kökenli olduğunu duyurdu. Çetede, bir İsveç vatandaşı ile ABD ve Latin Amerika uyruklu kişilerin de bulunduğu bildirildi.

Öte yandan Mayıs ayı sonlarında İspanya'da, Avrupa'nın eroin ticareti konusunda en büyük suç örgütlerinden birine liderlik ettiği belirtilen Türkiye kökenli bir Hollanda vatandaşı daha yakalanmıştı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver