Zanka

HDP’nin TÜGVA, CHP’nin de vakıfların araştırılması için verdiği önergeye iktidar cephesinden yanıt gecikmedi. AKP İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, “Rahatsızlık millî ve manevi değerlere sahip gençlik yetiştirmeye çalışanlardan rahatsızlık ama kusura bakmayın rahatsızlık vermeye devam edeceğiz” dedi…

TBMM Genel Kurulu’nda HDP’nin TÜGVA, CHP’nin ise bütçeden yardım alan vakıfların araştırılması ile grup önerileri görüşüldü.

AKP grubu adına konuşan İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, önergeler üzerine şöyle konuştu:

“Hepinizin bildiği gibi, adına kısaca yönetişim dediğimiz, kamu karar ve hizmetlerinin sivil toplum örgütleriyle beraber tüm taraflarca verilmesi ve uygulanmasına dayalı modern yönetim yaklaşımı özellikle kültürel, sosyal ve eğitsel faaliyetlerin sivil toplum örgütleri eliyle görülmesini teşvik etmektedir. Bu anlayış çerçevesinde de merkezi kamuda olsun, belediyelerde olsun birçok faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Bunlar bir tanesi de Sayın İmamoğlu'nun Başkanı olduğu dönemde Beylikdüzü'nde yapılmıştır, 5 bin küsur metrekarelik bir alanda dernekler yerleşkesi yapılmış ve bu yerleşke derneklere tahsis edilmiştir, gayet hukukidir, normaldir, itirazımız yok. Burası, Çağdaş Yaşamı Desteleme Derneği'ne tahsisat yapılmıştır, Atatürkçü Düşünce Derneği'ne tahsisat yapılmış, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği'ne tahsisat yapılmış, yapılsın itirazımız yok; ama kimi belediyelerimiz tarafından TÜGVA gibi millî ve manevi değerlere sahip gençlik yetiştirmekten başka arzusu olmayan STK'lere tahsisat yapılınca kıyamet koparmak...Bunu anlamak mümkün değil.

 “GOEBBELS MANTIĞIYLA YÜRÜTÜLEN KAMPANYALARA ŞAHİT OLMAKTAYIZ”

Son zamanlarda ne yazık ki bir yalan rüzgârı sürekli kullanılıyor, faşist Goebbels'in günümüzdeki gölgesi hâlen varlığını sürdürüyor, bir iddianın yalan olduğu ortaya çıkarıldığında bir başka yalanla bu fiyasko örtülmeye çalışılıyor. İşte, TÜGVA ve benzeri vakıflarla ilgili son dönemde tam bir Goebbels mantığıyla yürütülen kampanyalara şahit olmaktayız. TÜGVA Başkanı bir açıklama yapıyor masumane bir biçimde, açıklamasında diyor ki: ‘Bazı belgeler kurumumuzdan alınmış, içine masa başında yalan ve kurmaca belgeler eklenerek... Bu belgelerle yıpratılmak isteniyoruz.’ Buradaki ‘yalan’ ve ‘kurmaca’ ifadeleri siliniyor. ‘Sızdırıldığını itiraf etti’ gibi bir yalan ve bir çarpıtma... Allah aşkına bu nasıl pejmürde bir yaklaşımdır, bu nasıl bir mantıktır.

Buradaki rahatsızlığın nereden olduğu belli. Rahatsızlık PKK'nın arka bahçesini temizleyen kayyumlardan rahatsızlık; rahatsızlık millî ve manevi değerlere sahip gençlik yetiştirmeye çalışanlardan rahatsızlık ama kusura bakmayın rahatsızlık vermeye devam edeceğiz.”

HDP’Lİ BEŞTAŞ: BİR KAYGINIZ YOKSA NEDEN REDDEDİYORSUNUZ?

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“TÜGVA millî ve manevi değerlere uygun gençlik yetiştiriyor mu bilmiyorum ama bütün gençlerin eğitim hakkını, çalışma hakkını, olanaklardan eşit yararlanma hakkını tamamen ortadan kaldırdığını biliyoruz. Bu ülkede üniversite okuyan, çok zeki olan, istediği yerde işe giremeyen yüz binlerce, milyonlarca genç varken TÜGVA, tamamen kendine bağlı bir yöntemle gençleri işe yerleştirmiş, ihaleler almış, ihaleler vermiş. Niye erişim engeli getiriyorsunuz? Hatip, böyle, çok inanarak, inanıyormuş gibi yaparak Goebbels'i anlattı. Ya, vallahi, Goebbels'e girmeyeyim de çünkü siz onu mezarında ters çevirdiniz iktidar olarak. Çok samimi bir teklifte bulunuyoruz, gelin, araştırma önergemizi gerçekten kabul edin, bu listeleri hep birlikte ortaya çıkaralım, yoksa da çıkmasın. Bir kaygınız yoksa neden reddediyorsunuz.”

OY ÇOKLUĞU İLE RET

HDP’nin ve CHP’nin önerileri oy çokluğu ile reddedildi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2