Zanka

MİT, Türkiye’de İsrail istihbarat servisi MOSSAD için casusluk yapan 15 kişiyi 4 ilde düzenlenen operasyonlarla yakaladı. 15 şüpheli, "uluslararası casusluk" suçundan tutuklandı…

Türkiye'de İsrail istihbarat servisi MOSSAD adına casusluk faaliyeti yürüten 15 kişi MİT'in bir yıllık takibinin ardından yakalandı.

3'er kişilik 5 ayrı hücre bir yıl boyunca 200 kişilik MİT ekibiyle gölge gibi izlendi. Casusların aldıkları talimatlar doğrultusunda; Filistinlilerin, Türkiye'deki üniversitelere nasıl girdiği hükümet ve belediyelerin Filistinlilere ne tür imkanlar ve kolaylıklar sağladığına yönelik çalışma yürüttükleri saptandı.

İleride savunma sanayiinde görev alabilecek yabancı öğrencilerin bilgilerinin MOSSAD'a servis etikleri de belirlendi. Şebekenin Türkiye'de faaliyet gösteren çeşitli dernek ve kuruluşlar hakkında araştırma yaptığı da elde edilen bilgiler arasında.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 kişi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edildi ve mahkemece "uluslararası casusluk" suçundan tutuklanarak Maltepe Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü.

Casusların ifadeleri doğrultusunda soruşturmanın derinleşmesi bekleniyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver