Zanka

Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararına muhalefet cephesinden tepkiler gelmeye devam ediyor. Karar öncesi bürokratlara seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, karar sonrası “Ülkenin şerefli bürokratlarına seslendim; bir de tabii ki şahsın bürokratları var. Onların ne olduğu bugün daha da aşikar oldu. Bu yapılanlar ya millete ihanet ya da bir sağlık sorunu… Başka bir izahı yok!” diye tepki gösterdi…

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu’ndan bir kez daha faiz indirimi kararı çıktı. Geçen ay yüzde 18’e indirilen politika faizi, bu kez yüzde 16’ya çekildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, faiz indirimine sosyal medyadan yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Ülkenin şerefli bürokratlarına seslendim; bir de tabii ki şahsın bürokratları var. Onların ne olduğu bugün daha da aşikar oldu. Şahıs ve şürekası ülkeyi açlığa doğru götürüyor. Bu yapılanlar ya millete ihanet ya da bir sağlık sorunu… Başka bir izahı yok!”

KARAR ÖNCESİ NE DEMİŞTİ?

CHP lideri faiz kararı öncesi yine sosyal medyadan bürokratlara seslenmişti ve “Sayın Bürokratlar, Bugün kararlar alırken, düsturunuz sadece milletimizin refahı olsun. Siz bu milletin onurlu evlatlarısınız, bunu hiç unutmayın” demişti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
62