Zanka

Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü, Türkiye’nin kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda 'yeterince çaba göstermeyen' ülkelerin bulunduğu 'gri liste'ye alındığını açıklamıştı. Bu karara terör finansmanı başlığı üzerinden tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Terörü finanse eden, güç veren Avrupa'dır. Bu kadar yüzsüzlük olabilir” dedi ancak kara para aklama hakkında yorumda bulunmadı…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HAK-İŞ Konfederasyonu 46'ncı kuruluş yıl dönümünde açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede başarılı olamadığı için gri listeye alınmasıyla ilgili konuşan Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

“Terörizmin en çok maliyet yüklediği ülke biziz. Terörü finanse eden, güç veren Avrupa'dır. Bu kadar yüzsüzlük olabilir. Bu kadar gerçeklerden aykırı tespitler yapılabilir”

10 BÜYÜKELÇİ TEPKİSİ

10 büyükelçinin Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısına da tepki gösteren Soylu, “Hukukun üstünlüğünden bahsedenler bunlar. Yarın bizden Abdullah Öcalan'ı, Selahattin Demirtaş'ı da içerden çıkarmamızı isterler” dedi.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1