Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Süper Lig başladı ve 2. Hafta mücadeleleri de tamamlandı. Transfer yasağı bugün kalkacak yarın kalkacak denilen Ankaragücü’nde belirsizlik hala sürüyor. Doğal olarak bize de en çok sorulan soru "ne olacak Ankaragücü’nün durumu?" Bildiğimiz, kalemimiz döndüğü kadarı ile gelişmeleri size aktarmaya çalışalım.

Camiadaki tüm olumsuz havaya, karamsar tabloya rağmen Kayserispor maçında son dakika yenen gol olmasaydı Ankaragücü lige iyi bir başlangıç yapmış olacaktı. Aslında diğer takımların durumlarını ile kıyaslandığında, sahaya yansıttığı mücadele gücü, savunması sağlam ve birbirine uyumlu bir takım hüviyeti ile bizlere umut verdi. Kadrodaki eksikler göze çarpıyor, belli bölgeler takviye istiyor, alternatif oyuncular şart. Bu kadar eksiğe rağmen iki maçta alınan puanlar geçen sene bir arada oynayan takımın iskeletinin korunmasının ne kadar doğru bir hamle olduğunu gösterdi bizlere.

Diyebilirsiniz ki transfer yasağı vardı, Mehmet Yiğiner zaten takımın iskeletini korumak dışında başka bir şey yapamazdı, buna mecburdu. Bakın bazı şeyleri net ortaya koymak gerekiyor. Zanka Medyada yazmaya başladığım günden beri bu satırları takip edenler hatırlayacaktır ki ben hiçbir zaman transfer yasağı tehlikesi olduğu düşüncesinde olmadım. Elbette bu kanıya hislerimle değil, kulüp içinden, Yiğiner’in yakınındaki bazı isimlerle yaptığım görüşmeler sonucunda ulaştım.

Açıkça şunu söyleyeyim Başkan Mehmet Yiğiner’in kendine özgüveni çok yüksek. Transfer yasağı için her sene yapıldığı gibi hep son günler bekleniyor. Bu sene 2 Eylül’de bitecek transfer dönemi öncesi yasakta kalkar, anlaşılan isimlerle imzalarda atılır. Ben iddia ediyorum ki Konyaspor maçından mağlup dönülseydi yasak o hafta içinde kalkacaktı. Duruma bakıldı 1 puanın kredisi Kayserispor maçında kullanıldı. Eğer o maçtan 3 puan ile ayrılsaydı Ankaragücü yasak kesin olarak 2 Eylül Pazartesi öğleden sonra kalkar, gece 00:00 a kadar da imzalar attırılır derdim. Ancak bizim kulüp çevresinden edindiğimiz izlenim Perşembe günü öğleden sonra yasağın kaldırılacağı ve imzaların attırılacağı yönünde. Yiğiner’in iki maçta denediği şansını daha fazla zorlamayacağı ve Cuma günü oynanacak Kasımpaşa maçı öncesi işlemi bitireceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Tabi konu Mehmet Yiğiner olunca, Pazartesiyi bekler mi sorusu hep ihtimaller arasında.

Aslına bakarsanız Mehmet Yiğiner geçen sezonlara göre bu sezona daha şanslı başladı. Son gece son dakika kurulan toplama takım yerine geçen sezonun ilk 11’inden 8’ni sahaya sürdüğü birbirini tanıyan, açıklarını kapatan ve ellerinden gelen mücadeleyi sahaya yansıtan bir takıma sahip Başkan. Sürekli bahsedilen yasak inanın ki istendiği zaman kaldırabilecek durumda. İşler iyi gittiği için süreç uzatılıyor sadece. Artık transfer dönemi bitmek üzere olduğu için daha da beklemenin bir anlamı kalmamasından olsa gerek Perşembe günü taraftarı mutlu edecek haberin verilmesi muhtemeldir. Sürecin uzamasının elbette Ankaragücü’ne kaybettirdikleri de oldu. Bazı kadroya katılabilecek isimler maalesef daha fazla beklemediler başka takımlara transfer oldular. İlk günden beri kampta yer alan Traore, Kevin gibi isimler ya da gerek bizim gerek diğer haber sitelerinin haberini yaptığı isimler imza atacak listede hazır bekliyorlar. Bunun dışında 1 ya da 2 isimle daha anlaşıldığı hatta ön protokol imzalandığı edindiğimiz bilgiler arasında. Kulağımıza bazı isimler çeşitli yerlerden fısıldanıyor elbet ama doğruluğunu teyit etmedikçe paylaşmayı doğru bulmuyoruz.

Madem transfer yasağı istenilirse kaldırılabilecek durumda niye bekleniyor sorusunun cevabına gelelim. Başkan çeşitli kanallardan kulübe para girişi sağlamakla meşgul. Geçen hafta içinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Mansur Başkan üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdi, getirmeye de devam edecek. Belediye olarak Ankaragücü’nün önünü açacak yardım dışında, kalıcı gelir konusunda da çalışmaları var. Umarız hepimizin çok istediği bu kalıcı gelir kaynağı sağlanır bizde ilerleyen senelerde transfer yasağı kalktı kalkacak gibi sorularla sağlımızdan olmayız. Eğer Belediye ile mevcut iyi ilişkiler devam ederse ki Aylin Hanım orada olduğu müddetçe edecektir, kazanan Ankaragücü olacak bunu zaman içerisinde herkes görecek.

Birazda yanlışlara değinmek gerek. Konya’da alınan 1 puanda en büyük pay nasıl ki Ankaragücü taraftarına aitse maalesef Kayserispor maçında son dakika golü ile kaçan 2 puanda pay taraftarın. Başkana kızabilirsin, bilet fiyatlarını yüksek bulabilirsin, transfer yasağının kalkmaması seni rahatsız edebilir ancak maçın son dakikalarında sessiz kalmak, takımı yalnız bırakmak olmadı. Skor 1-0 iken kaçan pozisyonlardan biri gol olsa zaten rahat bir maç olacakken, hakeminde kötü yönetimi sonrasında, son dakika yenen gol öncesi rakip oyuncuya baskı kurulsa o gol yenir miydi? Cevabını size bırakıyorum.

Eğer herkes Ankaragücü için en iyisini istiyorsa artık Yönetim ve taraftar arasındaki bu soğukluk bir son bulmalı, en azından sahada mücadele eden oyunculara tesir etmemeli bu çekişme. Mehmet Yiğiner’in Gecekondu Grubunun 47. Kuruluş Yıldönümü için yapmış olduğu paylaşım bence başlangıç için bir adım olabilir. Camiada kimse birbirini sevmek zorunda değil ama herkes ANKARAGÜCÜ’nü sevmek zorunda. Başkanda, yönetimde, taraftarda Ankaragücü’ne zarar verecek hareketlerden vazgeçmeli. Bilet fiyatlarında bir indirime gidildi ama bence yeterli değil. 30-40-50 TL ye sabitlenen bilet fiyatlarına çokta itiraz eden çıkmayacaktır. Ankaragücü ile taraftarını ayırırsan hem maddi hem manevi kaybın çok olur. Kayseri maçında dolu tribünler önünde alacağın 3 puanla kasana koyacağın para bilet fiyatlarında bu indirimi kurtarır da seni artıya bile çıkarırdı Başkan. Artık herkes inadından vazgeçmeli bir orta yol bulunmalı. En başta dediğim gibi kimse birbirini sevmek zorunda değil ama böyle bir ortamda zor günler bekler Camiayı.

Ankaragücü’nü hareketli günler bekliyor. Yarın akşam saatlerinde size yasağın kalktığını müjdesini vermek ve imza atan futbolcuların haberlerini paylaşmak en büyük temennimiz. Bazı arkadaşlar bizimle bir yarış içine girmişler. Daha öncede söyledik tekrarlayalım. Bizim sizinle kulvarlarımız farklı. Haberi ilk ben yapmışım sen yapmışsın diye bir derdimizde yok. Güzel haberler olsun, taraftarlar mutlu olsun da bütün haberleri siz yapın. Biz tüm takımlara eşit mesafede en hızlı en doğru haberi vermek için çalışıyoruz. O yüzden bizim Ankaragücü konusunda en iyiyiz diye bir iddiamız da yok. Tabi duyduğumuz, öğrendiğimiz haberi paylaşmak içinde kimseyi bekleyecek de değiliz.

Zanka Medya olarak ilerleyen günlerde birçok yenilikle sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz. İnşallah sizlerde bu süreçte bizden desteğinizi esirgemezsiniz. Bugüne kadar bize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
462231