Zanka

Başkan İmamoğlu’nun müjdesini verdiği ‘İstanbul’da 24 saat ulaşım’ın detayları belli oldu. Peki 24 saat ulaşım İstanbul’da hangi hatlarda ve ne zaman geçerli olacak? İşte ayrıntılı bilgiler…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplu taşıma araçlarının gece çalışmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Başkan İmamoğlu'nun açıklamasına göre; M1A, M1B, M2, M4, M5, M6 metro hatları ile 24 İETT hattı 24 saat ulaşıma açılacak. Gece tarifesi 00.30-05.30 arası geçerli olacak. Metroda gece seferleri cuma ve cumartesi günleri yapılacak. Uygulama yarından (30 Ağustos) itibaren başlayacak.

Bu uygulamayla İstanbul, geceleri metro hizmeti veren 8 kentten biri olacak.

GECE ULAŞIM ÇİFT BİLET

Gece seyahatinde bir tarife değişikliğinin söz konusu olduğunu söyleyen İmamoğlu,  "Bu saat diliminde ulaşımdan faydalanan yolcular çift tarife basarak gece seyahat etme imkanı olacak. Bir hizmet olarak gördüğümüz için maliyetine bakmaksızın böyle makul bir çözüm bulundu" dedi.

"HAT SAYISI ARTABİLİR"

İhtiyaca yönelik olarak gece çalışacak metro hatlarının artırılabileceğini ifade eden İBB Başkanı, "Bakış açımız her zaman daha iyisi ne olabilir... Böyle bir yönetim anlayışında her zaman daha iyisi mümkün. Geri gitmeyeceği kesin. Resmi tatillerde de aynısı olacak, insanların yoğun seyahat ettiği zamanları seçiyoruz" diye konuştu.

8 İETT VE METROBÜS HATTINA ENTEGRE

Aynı zamanda gece hizmet verecek metro hatlarının, 8 İETT hattı ve metrobüs ile de entegre olacağını ifade eden İmamoğlu, gece boyunca hizmet veren 24 İETT hattı içinden metro ile entegre olacak hatları şöyle sıraladı:

34G Beylikdüzü-Söğütlüçeşme

11ÜS Sultanbeyli-Üsküdar

130A Deniz Harp Okulu-Kadıköy

15F Beykoz-Kadıköy

25G Sarıyer-Taksim

40 Rumelifeneri/Garipçe-Taksim

E10 Sabina Gökçen Havalimanı/Kurtköy-Kadıköy

E3 Sabiha Gökçen Havalimanı-4. Levent Metrosu

24 SAAT HİZMET VERECEK METRO HATLARI

M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı

M1B Yenikapı-Kirazlı

M2 Yenikapı-Hacıosman

M4 Kadıköy-Tavşantepe

M5 Üsküdar-Çekmeköy

M6 Levent-Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü



Bu içeriğe emoji ile tepki ver