Zanka

Dolar kurunda yaşanan artışla birlikte 50 kiloluk un çuvalının fiyatı, 2 haftada 200 lirada 360 liraya çıktı. Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, bugünden itibaren İstanbul'da bazı fırınların 3-4 TL aralığında ekmek satmaya başlayacaklarını söyledi…

Türk Lirası’nın dolar kuru karşısındaki değer kaybı ve yüksek enflasyon, fırıncıları da vurdu. Un fiyatlarındaki hızlı yükseliş nedeniyle fırıncılar ne yapacağını şaşırırken, devletten acil destek noktasında harekete geçilmesi bekleniyor.

Erzurum'da protesto amaçlı ekmek üretimi azaltılırken, Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'da da fırıncılar harekete geçiyor.

UN FİYATI 2 HAFTADA NEREDEYSE 2’YE KATLANDI

Sözcü’den Taylan Büyükşahin’e konuşan Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, 50 kilogramlık un çuvalının fiyatının son 2 haftada 200 TL'den 360 TL'ye çıktığını söyledi.

4 TL’YE EKMEK SATACAKLAR

Fırınların un alamamaya başladığını ve böyle giderse ekmek üretiminin büyük riske gireceğini anlatan Kolivar, bugünden itibaren İstanbul'da bazı fırınların 3-4 TL aralığında ekmek satmaya başlayacaklarını belirtti.

“RUHSATSIZ FIRINLAR KONUSUNDA BELEDİYE BİZE YARDIMCI OLMUYOR”

Kolivar, un fiyatındaki artışın devam edeceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bize doğalgaz ve suyu belediyeler veriyor. Ruhsatlı fırınlarda bunları en azından indirimli verin. Mesela bizde sanayi tipi doğalgaz yerine ev tipi yapın. Ruhsatsız fırınlara da doğalgaz ve su vermeyin. Çünkü onlar hem kaçak hem de kayıt dışı işçi çalıştırarak zaten maliyetini düşürüyor ve haksız rekabete neden oluyor. Bunlara belediyenin dur demesi gerekiyor ama tüm taleplerime rağmen ruhsatsız fırınlar konusunda belediye bize yardımcı olmuyor. Kemal Kılıçdaroğlu herkesle kucaklaşacağız diyor. Biz de diyoruz ki ruhsatsız fırınlara karşı sadece kanunu uygulasın belediyeler yeterli. Böyle giderse işini düzgün ve kanuna uygun yapan fırınlar üretim yapamayacak.”

“KİMSENİN UMURUNDA OLMADI”

Fırıncılar olarak son 2 yıldır pandemi nedeniyle fedakarlık yaptıklarını söyleyen Kolivar, işverenler ve çalışanlar olarak bunun ceremesini çektiklerini de şu sözlerle ifade etti:

“Haftada bir hammaddemize, elektriğe, kiralara, poşete, kağıda, tuza, mayaya zam yapılırken bizim fiyatlar yerinde saydı. Sesimizi hiç çıkartmadık ki ülke zor durumda diye. Yine birlik olalım, birlikte gelelim bu işin üstesinden dedik. Ama sadece biz dedik fırıncılar olarak, başka kimsenin umurunda olmadı”

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1