Zanka

Mersin’de kaybolduktan 10 gün sonra cansız bedeni bulunan 2.5 yaşındaki Müslüme Yağal’la ilgili kahreden gerçekler, Müge Anlı’nın programında ortaya çıktı. Küçük kızın cansız bedenini bulan çoban Ayşe Bacak, “Sırt üstü yatıyordu. Çocuğun belden aşağısı açıktı. Altında hiçbir kıyafeti yoktu. Ayakkabısı ve şalvarı yakınındaydı” dedi. Bacak ayrıca, Müslüme’nin oraya tek başına gitmesinin de mümkün olmadığını anlattı…

Mersin'in Gülnar ilçesinde ailesinin kışı geçirmek için çadır kurduğu sırada ortadan kaybolan 2.5 yaşındaki Müslüme Yağal’dan 10 gün sonra acı haber gelmişti. Küçük Müslüme’nin, ailesinin çadır kurduğu noktaya 7 kilometre mesafede Karaağaç mevkiinde çalılıklar arasında cansız bedeni bulunmuştu.

Araştırmacı gazeteci Müge Anlı, Müslüme’nin ölümüyle ilgili daha önce hiç konuşulmayan ayrıntıları paylaştı.

Müslüme'nin ölü bulunduğu dağlık alana tek başına ulaşmasının zor olduğunu ve birileri tarafından götürüldüğüne dikkat çeken Anlı, “Bu kez vah gidene olmasın. Artık çocuk ölümlerinin ardından çok fazla duygusal davranılmasını kabul edemiyorum. Bazı olaylarda duygusallığa yer yok. Herkes aklının peşine gidecek. Ölen öldüğü ile kalıyor. Bu çocuğun oraya nasıl gittiğinin cevabı bulanacak. Kim götürdüyse de cezasını çekecek” diye konuştu.

KIYAFETLERİ ÜZERİNDE DEĞİLMİŞ

Müslüme’nin cansız bedenini bulan çoban Ayşe Bacak da, Müge Anlı’nın programında konuştu ve akıllara istismar ihtimalini getiren ayrıntıları anlattı.

Bacak, küçük kızın cansız bedenini ve kıyafetlerini bulduğu yerleri kameralara gösterdi.

“Müslüme'nin buraya gelmesi mümkün değil. Benim bile gelmem 1-1 buçuk saati buluyor” diyen Bacak, küçük kızı bulduğunda altında kıyafet olmadığını da belirtti ve şunları söyledi:

“Sırt üstü yatıyordu. Çocuğun belden aşağısı açıktı. Altında hiçbir kıyafeti yoktu. Ayakkabısı ve şalvarı yakınındaydı. Montu ise biraz ötedeki taşın üzerindeydi. Korktuğum için oradan uzaklaştım. Eşimi aradım. Jandarma gelince de gittim.”

AİLE ÜYELERİ HALEN GÖZALTINDA

Olayla ilgili soruşturma sürerken, küçük kızın anne ve babası dahil olmak üzere bazı akrabaları 3 gündür emniyette ifade veriyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
18181