Zanka

Ekonomideki gelinen durumla ilgili olağanüstü MYK toplantısının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a zehir zemberek sözler…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz indiriminde kararlılık mesajı sonrası döviz kurlarında rekor seviyelere ulaşılması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Olağanüstü Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı karar almıştı.

Bugün gerçekleştirilen toplantının ardından CHP lideri, kameraların karşısına geçti ve Erdoğan’a yönelik çok sert eleştirilerde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“DEVLETİ ÇÜRÜTTÜLER”

* Erdoğan, her konuşmasıyla ekonomiyi allak bullak ediyor. Geldiğimiz nokta kritik nokta.

* Demokrasi için çıkış arıyoruz. Bir sorsunlar nasıl geçiniyorsunuz?

* Öyle bir noktaya taşıdılar ki bir taraftan mutfakta yangın öbür taraftan piyasalarda güvensizlik var. Güvensizliğin kaynağı şahsım hükümeti. Böyle bir tabloyu Türkiye'yi hiç yaşamadı.

* Devlette liyakati yok ettiler. Devletin aklını likayatli memurlar oluşturur. Devleti çürüttüler. Devlet aklı denen kavram tümüyle bitti.

* Fakir fukara açlığa mahkum edildi. İnsanlar çocuklarını doyuramayacaklar. Mamalara kelepçe getiriliyorsa sadece bir paket alabilirsiniz diye sınır getiriliyorsa o mamalar bittiğinde ne olacak? Fakir fukaranın çocukları açlığa mahkum edilecek. Açlık fakirin kapısında. İnsanlar çocuklarını doyuramayacaklar.

“SORUMLU SARAYDA OTURAN ZATTIR”

* Bu tablo kaldırılacak bir tablo değildir. Sorumlu 'Her şeyin sorumlusu benim' diyen kişi, sarayda oturan zattır.

* İsraf diz boyu devam ediyor. Bırakın engellemeyi bunları devletin en önemli kurumlarının başına getirdiler.

* Bütün bu tabloların tek sorumlusu kifayetsiz, kibirli Erdoğan'dır. Kibrini yenememiştir.

* Kibir şeytana özgü bir kavramdır. Neymiş, dış mihraklar, ekonomik modellermiş. Dışarıdan kimliği belirsiz 13 milyar dolar para geldi. Kimin parasıydı? Uyuşturucu baronlarının parasıydı.

* Dış mihraklardan kimi kast ediyorsun? Ne dış mihrakı kardeşim? Dış mihraklar hangileri çık söyle.

* Milleti kandıracağını sanıyor. Millet artık bu numaraları yemiyor. Vatandaş cebindeki paraya, elektrik faturasına bakıyor.

“HER GELENİN ALDATTIĞI BİR ADAM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ YÖNETEBİLİR Mİ?”

* Her gelenin aldattığı bir adam Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetebilir mi? Sen çocuk musun?

“ERDOĞAN’IN TEK HEDEFİ TÜRKİYE’Yİ FAKİRLEŞTİRMEK”

* Bütün vatandaşlarıma seslenmek isterim. Erdoğan ve şürekasının tek hedefi vardır, Türkiye’yi fakirleştirmek. Türk Lirası ne kadar pul haline gelirse Erdoğan o kadar memnun oluyor, çünkü dolar baronlarına hizmet ediyor.

* Bankada doları olan köşeyi dönüyor. Bir günde yüzde 20-25 kâr elde ettiriyor. Kime hizmet ettiği belli.

* Bunlar gayrimillidir, destekleyenler de gayrimillidir.

“ERKEN SEÇİM TALEBİ MİLLETİN TALEBİDİR”

* Seni ve şürekanı seçime zorlamak için elimden ne geliyorsa yapacağım. Sandığı getireceksin, yönetemiyorsun, erdeminle git. Erken seçim talebi milletin talebidir.

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
12