Zanka

Vaka sayılarının 30 binin üzerinde seyrettiği Fransa’da, halka açık kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi. Fransa'da Sağlık Bakanı Olivier Veran, hatırlatma dozu olarak bilinen üçüncü doz aşı hakkında “Bilim insanları, hatırlatma dozunun tüm yetişkinler için yararlı olduğuna inanıyor. Bu hatırlatma, 6 aya değil, 5 ay arayla olmalıdır. Bu nedenle hatırlatma dozunun ikinci dozun üzerinden 5 ay geçmesi şartıyla 18 yaş üstü tüm yetişkinlere açık olacağını duyuruyorum” diye konuştu…

Avrupa ülkelerinde korona virüs salgınında günlük vaka sayılarının endişe verici artışı nedeniyle, hükümetler tedbirlerini yeniden arttırıyor.

Fransa'da Sağlık Bakanı Olivier Veran, hükümetin Covid-19'a karşı mücadelede aldığı yeni tedbirleri açıkladı.

Bakan Veran, hükümetin sosyal mesafe kurallarını güçlendirmek, aşılama kampanyasını hızlandırmak ve sağlık kartını güçlendirmek istediğini ifade etti.

HATIRLATMA DOZU 18 YAŞA KADAR İNDİRİLDİ

Bakan Veran, "hatırlatma dozu" olarak adlandırılan korona virüs aşısının 3. dozunu, önceki dozdan 5 ay sonra olmak kaydıyla 18 yaş ve üzerindeki herkesin cumartesi gününden itibaren yaptırabileceğini duyurdu. Veran "Bilim insanları, hatırlatma dozunun tüm yetişkinler için yararlı olduğuna inanıyor. Bu hatırlatma, 6 aya değil, 5 ay arayla olmalıdır. Bu nedenle hatırlatma dozunun ikinci dozun üzerinden 5 ay geçmesi şartıyla 18 yaş üstü tüm yetişkinlere açık olacağını duyuruyorum. Bu 25 milyon insanı ilgilendiriyor" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK KARTLARI 3. DOZ YAPTIRILMADIYSA GEÇERSİZ SAYILACAK

Veran, 15 Ocak'tan itibaren 18 yaş üzerindeki herkes için 3. dozun, sağlık kartının geçerliliği için zorunlu hale getirileceğini aktardı.

Veran "15 Ocak'tan itibaren 18 ile 65 yaş arasındaki sağlık kartı artık aktif olmayacak. İlgili kişilerin 3. dozlarını vurulmaları için 2 ayı var" dedi.

KAPALI ALANLARDA MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GERİ GELDİ

Salgındaki verilerden endişe duyduğunu ifade eden Veran, Fransa'nın 5. Covid-19 dalgasıyla karşı karşıya olduğunu ve bu dalganın 4. dalgadan daha uzun ve şiddetli olacağını vurguladı.

Veran, yarından itibaren sinema, tiyatro ve müze gibi sağlık kartının zorunlu olduğu tüm kapalı mekanlarda maske kullanımının zorunlu olacağını duyurdu.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver