Zanka

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de miting gerçekleştireceğini açıklamıştı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılması planlanan mitinge, Valilik’ten onay çıkmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aynı yerde 2 ay önce miting düzenlemiş olmasına rağmen verilen karar, CHP’nin tepkisine neden oldu…

Türk lirasındaki değer kaybına ve artan hayat pahalılığına karşı “Haydi meydana” çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de miting düzenleyeceğini duyurmuştu.

Sözcü’den Ali Ekber Şen’in haberine göre; CHP’nin 4 Aralık Cumartesi günü Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda yapmak istediği miting, Mersin Valiliği tarafından engellendi.

Mitingin Cumhuriyet Meydanı yerine millet bahçesi önündeki eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun bulunduğu alanda yapılacağı öğrenildi.

ERDOĞAN 2 AY ÖNCE O ALANDA MİTİNG YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Eylül tarihinde Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenlemişti.

CHP MERSİN İL BAŞKANLIĞI: HALKIN PARTİSİNE KAPATMAK HADSİZLİK

Erdoğan’ın miting yapmasına rağmen CHP’ye izin verilmemesine tepki gösteren CHP Mersin İl Başkanlığı, valiliğe şu çağrıda bulundu:

“Valiliğin sessizliği gömülmesi, Cumhuriyet Meydanında miting talebimizi bu saate kadar yok sayması manidardır. Miting başvurumuzla ilgili olarak bir yerden talimat beklenir gibi bir görüntü verilmektedir.

Bu yakışıksız görüntüye bir an önce son verilmesini ve daha önce de mitinglere sahne olmuş Cumhuriyet Meydanı'nın milletin sesine, milletin iradesine açılmasını bekliyoruz. Cumhuriyet Meydanını, Cumhuriyetin ve halkın partisine kapatmak gibi bir hadsizliğe tevessül edilmeyeceğini umuyoruz.”

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver