Zanka

Son dönemde birbiri ardına gelen zam haberleri vatandaşları çileden çıkartırken, son zam araç sahiplerine büyük bir şok yaşattı… Zammın adresi İSPARK oldu, Peki İSPARK ücretlerine yüzde kaç oranında zam yapıldı?

2017 yılının aralık ayında ise İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İBB'nin ücret tarifelerinin bir kısmında 2018 yılında zam yapmama kararı almıştı. Bugün fiyatlar zamlandı. İstanbul'da İSPARK ücretlerine ortalama yüzde 40 zam geldiği söyleniyor. İSPARK ücret tarifesi bölgelere göre değişiklik gösterirken sozcu.com.tr’nin ulaştığı Beyaz Masa yetkilileri zammı doğruladı. Yetkililer yüzde kaç zam olduğu konusunda ise bilgi vermedi.

Maslak’da daha önce 2 saatlik otopark ücreti 10 TL’iken yeni zam ile birlikte 14 TL’ye çıktı.

Vatandaş yeni zamma sosyal medya hesaplarından da büyük tepki gösterdi. Twitter’da konuyla ilgili binlerce paylaşım yapılıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu zam değil. Finansal düzenleme ile ilgili bir çalışma. 6 aylık bilançoda 18 milyon zararı var. 60 binin üzerinde ücretsiz yararlanan araç var.” dedi. 

Zammın sistem hatasından kaynaklandığını söyleyen İmamoğlu, “Burada yanlış bir sistem hatası var. Seçimde bangır bangır kar ediyor zarar etmiyor denen kurumun teslim aldığımız gün itibarıyla 6 aylık bilançoda 18 milyon zararı var. İSPARK niye zarar etsin? Biz bununla uğraşıyoruz. İSPARK’a benim katıldığım 4 saatlik bir toplantı yaptık. 60 binin üzerinde ücretsiz ve indirimli yararlanan araç var. Bu nedir? Derhal talimat verdim. Altını çiziyorum ücretsiz ve indirimli. Biliyorum ki büyük bir azalma olacak. İkincisi elden ücret. Hangi çağda yaşıyoruz. Burada bir sorun var. Kaçak var. Ekim itibarıyla kredi ve İstanbul kart uygulamalı tahsilat sistemi başlatacağız. Geçici bir dönem bu teşvik edilmesi için kredi kartına indirimli ödeyeceksiniz. Bunun gibi kararlar aldık. Sistemin işlemediği bazı otoparklar var. Bunlarla ilgili düzenlemeler başlatacağız. Bu tümüyle bir finansal verimlilik çalışması.” dedi.

Şu an itibari ile zam olmadığını söyleyen İmamoğlu, “Bir zam çalışması elbette olacaktır. Şu an itibarıyla yoktur. Bütün bu söylediğim düzenlemelerden sonra fotoğrafı çekeceğiz ve ona göre hareket edeceğiz. Sistem hatasıyla ilgili bazı yerlerde uygulama eksikliği olmuştur. Bununla ilgili varsa vatandaşların fazla tahsilatları iade edilecektir.” ifadelerini kullandı.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1