Zanka

Milyonlarca çalışanın sonucunu merakla beklediği asgari ücret görüşmelerinde, ilk toplantı gerçekleşti. Gözler şimdi ikinci toplantıya çevrildi. Peki Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı hangi tarihte yapılacak? İşte detaylar…

2022’de geçerli olacak olan asgari ücreti belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk kez toplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığındaki toplantı, bakanlığın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Bakan Bilgin toplantıda yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı:

“Asgari ücret son zamanlarda kamuoyunda sıkça tartışılan bir konu haline geldi. Asgari ücret gerçekten önemli. Türkiye'de asgari ücret alan yaklaşık 6 milyon civarında işçi var emekçi var. Emeği koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz. Süreci kısa sürede çözüme kavuşturacağımızı düşünüyorum. Görüşmeleri 4 oturumda tamamlamayı öngörüyoruz”

“3 BİN 500 – 3 BİN 750 LİRA ARASI” VURGUSU

İşletmelerle yapılan anketin ayrıntılarını da paylaşan Bakan Bilgin, “Yüzde 33.9'unun asgari ücretin 3 bin 500–3 bin 750 lira arasında olması gerektiği şeklinde bir kanaatte olduklarını gördük. 3 bin 750 lira-4 bin lira arasında olanların oranı ise yüzde 13, 3 bin 250 lira ile 3 bin 500 lira arasında olanlar ise yüzde 19” dedi.

İKİNCİ TOPLANTI NE ZAMAN?

İkinci toplantı, 7 Aralık Salı günü saat 14.00’te işçi tarafını temsil eden Türk-İş’te, üçüncü toplantı ise 9 Aralık Perşembe günü saat 10.00’da işveren tarafını temsil eden TİSK’te yapılacak.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1