Zanka

Bir süredir görevden alınacağı konuşulan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, görevden affını istedi. Elvan’ın yerine Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen Nureddin Nebati atandı. Peki yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir? İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Faizi savunanla beraber olamam” açıklamasını alkışlamayan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın görevden alınacağına yönelik iddialar bir süredir kulislerde dolaşıyordu.

Beklenen görev değişikliği haberi geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’nda Lütfi Elvan’ın görevden affını istediği ve kabul edildiği, yerine de yardımcısı Nureddin Nebati’nin atandığı bildirildi.

NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964'te Şanlıurfa Viranşehir'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora ünvanını aldı. Ancak Nebati'nin ekonomi üzerine bir eğitimi bulunmuyor.

Tekstil işiyle uğraştı, akaryakıt istasyonu işletmeciliği yaptı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. Halen MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti üyesi olan Nebati'nin, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, TÜGVA, Önder, Utesav üyelikleri de bulunuyor.

Orta düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Lütfi Elvan’ın yerine atanan Nureddin Nebati, düşük faiz politikasına verdiği destekle dikkat çekmişti.

Nebati’nin en bilinen tarafı ise Berat Albayrak’a olan yakınlığı. Albayrak döneminden beri bakan yardımcılığı yapan Nureddin Nebati, bir süre önce Berat Albayrak’la yemek yerken görüntülenmişti. Bu görüntü de kulisleri hareketlendirmişti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1