Zanka

Son dönemde yabancılara yönelik açıklamaları ve kararlarıyla sık sık gündeme gelen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu kez Erdoğan’a destek verdiği açıklamasıyla çok konuşulacak gibi görünüyor. Belediye Meclisi’nde faize yönelik konuşan Özcan, “Milli Kurtuluş Savaşı’nda faiz indirme noktasında ben Sayın Cumhurbaşkanımızın en yakın silah arkadaşı olarak görev almaya hazırım. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayım. Faiz haram” dedi. Özcan ayrıca partisinin sözcüsü Faik Öztrak’ı da eleştirdi. Bu açıklamalar sosyal medyada Özcan'ın ironi yapıp yapmadığına dair tartışmalara neden oldu...

Bolu Belediyesi aralık ayı birinci birleşimi Tanju Özcan başkanlığında Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Oturumda kurdaki hareketliliğe değinen CHP’li Başkan Tanju Özcan, faiz konusunda çok çarpıcı açıklamalarda bulundu ve Erdoğan’a destek çıktı.

Özcan’ın açıklamaları şöyle:

* Milli Kurtuluş Savaşı’nda faiz indirme noktasında ben Sayın Cumhurbaşkanımızın en yakın silah arkadaşı olarak görev almaya hazırım.

* Sayın Cumhurbaşkanının faize karşı başlattığı bu savaşta ben Bolu Belediye Başkanı olarak yanındayım. Allah yar ve yardımcısı olsun.

* Artık faiz konusuna da bir noktayı koyalım. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayım.

* Faiz haram. Bakara Suresi 275. Ayetinde Allahuteala faizcilerin asla cehennemden çıkamayacaklarını bildiriyor.

* Bir avuç tefeciye Türkiye’yi mahkûm edenlerden sıkıldım. Derhal Merkez Bankası Başkanı istifa etsin ya da bir kararname ile faiz sıfıra düşsün. Ben faizin derdindeyim. Dolar isterse 100 liraya çıksın.

“BİZİM PARTİ SÖZCÜSÜNE DE KIZIYORUM”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın "Faizin düşmesi yanlış" sözlerine de tepki gösteren Özcan, şöyle devam etti:

* Bizim Parti Sözcüsü'ne de kızıyorum. Sayın Öztrak, ‘Faizin düşmesi yanlış’ diyor. Nesi yanlış Sayın Öztrak?

* Sayın Cumhurbaşkanı faizleri sıfıra çeksin ve kısa zamanda bu ülkeyi refaha ulaştırsın. Ben kendisinin bu konuda samimi olduğunu biliyorum.

SOSYAL MEDYADA İRONİ TARTIŞMASI BAŞLADI

Başkan Özcan'ın açıklamaları sosyal medyada yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Kimileri Özcan'ın ironi yaptığını söylerken, kimileri ise ironi olmadığını savunuyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1