Zanka

RTÜK’ün online platformlara yönelik çok tartışılan denetim süreci başladı. Artık kanalların lisans alması gerekiyor ancak Türkiye’de milyonlarca abonesi olan Netflix, lisans için başvuru yapmadı. Gözler şimdi Türkiye'den çekileceği konuşulan Netflix’den gelecek açıklamaya çevrildi…

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, lisans almak için Üst Kurul’a başvuran kurumların sayısının 590 olduğunu söyledi. Bilişim avukatı Prof. Dr. Yaman Akdeniz ise bir tweet atarak, online dizi ve film izleme platformu Netflix’in lisans almak için RTÜK'e başvurmadığını aktardı.

Sözcü’nün ulaştığı Netflix’in kurumsal iletişimi, Türkiye'den çekileceklerine dair iddialarla ilgili sorulara bir yanıt vermedi ve Netflix’in halka açık bir şirket olduğunu, ABD’de de konuyla ilgili bilgilendirme yapılması için öğleden sonra eş zamanlı bir açıklama yayınlayacaklarını açıkladı.

YENİ YASA İÇİN NETFLIX NE DEMİŞTİ?

Çıkarılan yeni yasa sonrasında dijital platform üzerinden yayın yapan kanalların yoğun bir şekilde sansüre uğrayacağı ve aralarında Netflix’in de bulunduğu bazı firmaların zor durumda kalacağı söylenmişti.

Netflix’den yapılan ilk açıklama şu şekilde olmuştu:

“İnternet yayınlarına yönelik getirilen düzenlemeyi yakından takip ediyoruz. Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. Bu nedenle Türk yetenekleriyle birlikte film ve dizi sektörüne yatırım yapmaya, üyelerimizin bu içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlamaya devam etmek istiyoruz.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver