Zanka

Erdoğan’ın hitap ettiği muhafazakârlar eski muhafazakârlar mı? Faizleri artırmayarak memnun ettiğini düşündüğü, bakın biz dinin emrine uyuyoruz şeklinde mesaj verdiği insanlar; dinimiz faizi haram kıldı, yeter ki faiz yükselmesin, dolar artsın, enflasyon artsın, paramız pula dönsün, bir koli yumurtayı elli liraya alayım razıyım mı diyorlar? Yoksa koşarak döviz mi aldılar?

En çok dolar alan ve yükselen dolardan kâr sağlamayı umanlar, AKP’nin oy deposu olarak gördüğü dindar İç Anadolu insanı olmuş.

Mücahitler eski mücahit değil. Hepsi değişti, dönüştü dünyaya ayak uydurdu fakat AKP’nin söylevleri, güya dine uygun politikası değişmedi.

Dövize endeksli mevduat hesabı ile yüksek faizden uzaklaşmadılar, sadece faizi kılıfına uydurdular o kadar.

Bu arada yabancıların talan ettiği bir ülke hâline geldik.

Bu arada pahalılığın hat safhaya ulaştığı bir ülke hâline geldik.

Bu arada yarın ne olacağını bilmediğimiz, diken üstünde oturduğumuz, istikrarın tatlı bir hayalden öteye geçemediği bir ülke hâline geldik.

Bunların önemi yok efendim. Ülke batsın, piyasalar çöksün, dolar saat başı yükselsin… Hiçbir şeyin önemi yok. Çünkü faiz haramdır.

Fakat faiz haramdır diyen vatandaş da dâhil, değerini yitiren Türk lirası karşısında insanları kumarbazlığa, spekülatörlüğe, paradan para kazanmaya, oturduğu yerden haksız kazanç elde etmeye yöneltmek, bu yola başvurmaya mecbur bırakmak haram değil öyle mi?

Siz “Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim, hüküm bu” derken dindar vatandaş bankadan kredi çekip dolar alıyordu.

Siz faiz sebep enflasyon sonuçtur derken, dindar vatandaş evini satıp dolar alıyordu.

Canım ülkem koca bir rulet masasına dönüştü. Mücahitler başta olmak üzere, vatandaş varlıkları erimesin diye ne yapacağını şaşırdı.

Demek ki tüm bu olan bitenler dinimizce caizmiş, helalmiş? Zaten günümüzde din dediğin de taraftar toplamak için propagandadan başka şey değilmiş.

Ekonomiyi yönetemeyip dini öne sürmek, dini bahane etmek günah mı değil mi, Allah’ı, Kelam’ı ağzından düşürmeyen AKP’liler tartışıp karara bağlasın.

Bugün “Sevgili AK Partililer, Sevgili Dava Arkadaşlarım, Din Kardeşlerim.” Şeklinde hitap ettikleri insanlar, bankalardaki paralarının faizi için banka çalışanlarıyla pazarlık ediyor, bir puan daha yükseltmezsen paramı çeker öteki bankaya giderim diyor.

Bugün araba galerileri sıfır araç satan bayilerden araç toplatıp stokçuluğa gidiyor. Öğretmeni, polisi, doktoru… Araba alıp araba satıyor. Artan araç sayısı para işlevi görüyor, sürekli elden ele yer değiştiriyor.

Büyük şirketler, orta ölçekli şirketler, zengin vatandaş, orta halli vatandaş hepsi bir şeyler alıp bir şeyler satma, bu cehennemde ayakta kalma derdinde.

Topumun topyekûn ahlakını bozan şey ekonomik zorluklarmış.

Olsun faiz haramdır, nas başımızın tacıdır.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2