Zanka

Yargıtay, 'Futbolda Sözde Şike Kumpası' davasında Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 5 sanık hakkında verilen beraat kararını onadı. Kararda, yerel mahkemenin kararında isabetsizlik görülmediği kaydedildi…

3 Temmuz 2011'de başlayan 'Futbolda Sözde Şike Kumpası' davasında ceza yargılaması süreci bugün resmen sona erdi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Trabzonspor Kulübü Derneği, Trabzonspor Sportif Yatırımlar ve Futbol İşl. Tic. A.Ş., Trabzonspor Ticari Ürün ve Tur. İşl. Tic. A.Ş. ve Trabzonspor Futbol İşl. Tic. A.Ş'nin temyiz başvurusunu değerlendi.

Daire, fiziki takip sırasında elde edilen delillerin alındığı tarihler itibariyle suç yönünden delil olarak kullanılması mümkünse de katalog suçlar arasında yer verilmeyen şike ve teşvik primi suçlarının ispatında kullanılmasa yasal olanak bulunmadığını belirtti.

Bu nedenle iletişim tespitlerinin ve fiziki takiplerin hukuka aykırı delil niteliğinde olduğunu kaydeden Daire, yerel mahkemenin Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi, İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Selim Kımıl hakkında "Tehdit", "Şike" ve "Teşvik primi" suçlarından verdiği beraat kararını onadı.

Kararda yerel mahkeme kararında bir isabetsizlik görülmediği vurgulandı.

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver