Zanka

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. İki başkanın görüşmesine, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen 9 yıl 8 aylık hapis cezası damgasını vurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezası için tepkilerini dile getirdi.

İmamoğlu konuya ilişkin, “Canan Kaftancıoğlu’na ceza verilmesi konusunda Türkiye’nin hukuk yoluyla insanları yargılayarak bir boy ve yönteme ihtiyacı yok. Karar üzücü ve can sıkıcıdır. Bu hukuksuzluğun üst mahkemelerde giderileceğine inanıyorum. Ben de Canan hanıma sonuna kadar destek olacağım. Bu gündemden kurtulmak istiyoruz.” dedi.

Tunç Soyer ise şöyle konuştu:

“Canan Hanım’ı yakından tanıyan bir insan olarak hiç hak etmediğini düşünüyoruz. İnanıyorum ki, Türkiye’de hakimler, savcılar var. Aldığı cezanın kaldırılacağını, beraat edeceğini düşünüyorum. Ben de onun yanında durmaya, elimden geleni yapmaya gayret edeceğim.” dedi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1