Zanka

Meclis’te Kur korumalı TL mevduat sistemini anlatan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zaman, “Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerdeki fiyat istikrarının en büyük tehdidi dövizdir. Hani, dua edin de bu ürün gerçekten tutsun, oynaklık azalsın” dedi. Bu sözlere CHP’li Cavit Arı “Duayı siz edin” diye yanıt verdi…

Kur korumalı mevduata yasal altyapı sağlayan düzenleme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman, Meclis’te düzenlemeyi anlattı ve milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Gelişmekte olan ülkelerin hepsinde 2011’den beri çeşitli dönemlerde dövizde dalgalanmalar olduğunu belirten Zaman, “Gelişmekte olan bir ülke için döviz kurunun çok önemi yoktur aslında. Orada farklı farklı politikalar üretirsiniz. Örneğin enflasyon düşük, aşağı mı çekmek istiyorsunuz veya 6 kuru mu hedefliyorsunuz, 8 kuru mu?... Eğer siz, lokal paranızı değersiz hâle getirirseniz; büyümeye katkıda bulunursunuz, ihracatınız artar, dış ticaret hacminiz artar” diye konuştu.

“DUA EDİN DE BU ÜRÜN GERÇEKTEN TUTSUN, OYNAKLIK AZALSIN”

Bir vekilin “kur korumalı mevduat fiyat istikrarı sağlar mı?” sorusuna ise Bakan Yardımcısı Zaman’dan dikkat çeken bir yanıt geldi.

Dua edin diyen Zaman, “Sayın Vekilim, siz de çok iyi biliyorsunuz ki bizim gibi gelişmekte olan ülkelerdeki fiyat istikrarının en büyük tehdidi dövizdir. Hani, dua edin de bu ürün gerçekten tutsun, oynaklık azalsın” ifadelerini kullandı.

BirGün’de yer alan habere göre; CHP’li Cavit Arı ise bu sözlere “Duayı biz değil siz edin” diye karşılık verdi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver